Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:58:57

Голова ОДА Андрій Прокопенко: Електронному обліку деревини - бути

31.01.2020   11:17Агенцiя

30 січня на Колегії Чернігівської ОДА було детально розглянуто, як триває протидія незаконній вирубці лісів на території області. Засідання провів голова ОДА Андрій Прокопенко.

У заході взяли участь очільники районів та громад, керівники лісогосподарських підприємств, представники ДСНС та Нацполіції.

Про роботу лісогосподарських підприємств доповіли заступник начальника Чернігівського управління Держлісагентства Володимир Єленич та генеральний директор КП «Чернігівоблагроліс» Олександр Клишта.

– На державному рівні вже напрацьована нормативна база для наведення ладу у цій сфері. Використовуємо це на місцях. Важливо, що є результат наших спільних дій. Сьогодні керівник КП «Чернігівоблагроліс» особисто проінформував, що підприємство закупило відповідне обладнання та бірки для запровадження електронного обліку деревини. Тож невдовзі система запрацює, – коментує Андрій Прокопенко.

До речі, державні лісгоспи перейшли до електронного обліку деревини вже давно.

Голови ОТГ підіймали питання про ефективність діяльності КП «Чернігівоблагроліс». Говорили й про безгосподарчі лісові ділянки. По факту, за деякі лісосмуги ніхто не відповідає, і тут найбільше вчиняється незаконних вирубок. Ще одна серйозна проблема – «сірих» лісорубів важко виявити і притягнути до відповідальності. Тож це має бути під постійним контролем правоохоронних органів.

Під час Колегії порівнювалися результати господарської діяльності у 2019 році двох найбільших лісових господарств області.


Довідково:


Державний ліс (Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства Держлісагентства):
лісові насадження – 417,96 тисячі гектарів (57% площ лісового фонду області);
чистий прибуток за 2019 рік – 8 мільйонів гривень;
лісовідновлення – 2286 гектарів (близько 110% від запланованого на 2019 рік).

Комунальний ліс (КП «Чернігівоблагроліс» Чернігівської обласної ради):
лісові насадження – 181,3 тисячі гектарів (24% площ лісового фонду області);
чистий прибуток за 2019 рік – 548 тисяч гривень;
лісовідновлення – близько 600 гектарів (із запланованих 1200 гектарів відновили близько 50%).

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини