Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:57:55

Про результати досліджень атмосферного повітря йшлося на засіданні комісії в Чернігівській ОДА

25.01.2020   11:54Агенцiя

23 січня під головуванням заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Олександра Савченка відбулося засідання обласної комісії з питань здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря та управління якістю атмосферного повітря.

Участь у роботі комісії взяла заступник начальника управління – начальник відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Наталія Вербицька, яка ознайомила присутніх з роботою Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області щодо дослідження атмосферного повітря  під час здійснення заходів державного нагляду (контролю).

Під час засідання присутніх було поінформовано про законодавчі підстави здійснення інструментальних досліджень. Окремо було зазначено: метою проведення лабораторних досліджень є виявлення негативного впливу небезпечних факторів фізичної, хімічної, біологічної природи, що мають місце у середовищі життєдіяльності людини. Це у свою чергу дозволяє вжити заходів для усунення або обмеження дії таких факторів на організм людини.

«Інструментальні методи досліджень проводилися представниками лабораторії установи - переможця тендеру за присутності спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби у Чернігівській області у визначених місцях та в терміни, зазначені у Плані здійснення заходів державного нагляду (контролю) Держпродспоживслужби на 2019 рік. Атмосферне повітря досліджувалося на діоксид азоту, сірчистий ангідрид, оксид вуглецю, пил, свинець і його неорганічні сполуки, сірководень, бензол. Зважаючи на те, що фактично більшість об’єктів державного санітарного нагляду, що перевірялися у 2019 році є ДНЗ, заміри здійснювалися у закладах, розташованих в безпосередній близькості від джерел забруднення атмосферного повітря (промислові підприємства, автомобільні дороги державного, обласного значення).

«Загалом  у рамках заходів державного нагляду протягом 2019 року здійснено 399 санітарно-хімічних досліджень атмосферного повітря. За результатами досліджень усі показники знаходяться в межах ГДК»,- зазначила Наталія Вербицька.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.