Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:53:44

Міський голова Чернігова закликав ОДА зробити все можливе, щоби вже в 2020 році привести до ладу будівлю колишнього кінотеатру ім. Щорса

21.01.2020   13:50Агенцiя

Місто Чернігів зацікавлене у тому, щоби до ремонту будівлі колишнього кінотеатру Щорса (нині це Чернігівський обласний молодіжний центр) приступили вже в 2020 році, а не відтерміновували мінімум на один рік. Про це говорилося на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді 21 січня.

- Наше прохання до голови обласної державної адміністрації: все-таки не впустити рік, почати відновлювальні роботи з кінотеатром ім. Щорса. Окрім того, давайте ми запропонуємо обласній адміністрації таку співпрацю щодо наповнення цього приміщення, щоб і ми могли використати його для семінарів і форумів. І якщо вже там необхідна зміна проєкту – то передбачити там приміщення, яке укомплектувати необхідною кількістю технічних засобів, крісел, трибуною–трансформером тощо, - запропонував чернігівський міський голова.

Владислав Атрошенко наголосив на тому, що місто зацікавлене в якнайшвидшому ремонті цієї будівлі з кількох причин. По-перше – споруда знаходиться в центральній частині Чернігова, яку місто зараз крок за кроком оновлює і приводить до ладу. Вже капітально відремонтовані сквер Хмельницького, Алея героїв і Красна площа, на черзі – сквер ім. Попудренка. «Якщо ми вже переклали мережі, зробимо верхній шар дороги навколо скверу Попудренка, зробимо сам сквер Попудренка, оновимо всю центральну частину Чернігова – то місто просило би оновлення і цього об’єкту обласної власності», - зауважив він.

Окрім того, він нагадав про те, що конструкція карнизу цієї будівлі, яка нависає над тротуаром, є джерелом постійної небезпеки для перехожих. Хоч нещодавно ці оздоблення й «підлатали», але хотілось би, щоб фахівці дали висновок, на скільки часу вистачить надійності цих елементів. Звичайно, і з естетичних причин, і з міркувань зручності для прибирання місту не хотілося б обгороджувати цю будівлю – але безпека пішоходів на тротуарі є питанням №1.

По-друге  – у Чернігові сьогодні практично немає великого залу, обладнаного за сучасними стандартами для проведення форумів і конференцій. У той же час, місто зацікавлене у залученні сюди таких заходів, у т. ч. загальноукраїнського рівня. Географічно Чернігів розташований не так і далеко від Києва – година на автомобілі, плюс тут привабливі ціни і є що подивитися в самому місті та де відпочити учасникам. Тому важливо, щоби Чернігів міг надати для таких заходів проживання, харчування і обладнані конференц-зали. Якби такі зал або зали з’явилися в оновленому приміщенні колишнього кінотеатру Щорса – це посприяло би розвитку Чернігова.

Нагадаємо, що приміщення Молодіжного центру, яке розташоване на Красній площі в Чернігові, планували відремонтувати за кошти державного бюджету в рамках ДФРР. Цей проект переміг у конкурсі в 2019 році. Роботи розраховані на 3 роки. Держава передбачила на це 40 млн. грн. Але через проблеми з проектною документацією під час наради в обласній державній адміністрації заявили про відтермінування проекту та перенесення початку його реалізації на 2021 рік.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини