Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 14:33:51

В ОДА обговорили варіанти реставрації будівлі Обласного молодіжного центру

21.01.2020   10:49Агенцiя

Перспективи реалізації проєкту зі створення Хабу соціального партнерства, підприємництва та інституційного розвитку на базі Обласного молодіжного центру обговорили на робочій нараді в Чернігівській облдержадміністрації під керівництвом заступника голови ОДА Андрія Подорвана.

Масштабний проєкт Державного фонду регіонального розвитку вартістю більше 41,4 мільйона гривень розрахований на три роки. На розробку проєктно-кошторисної документації (ПКД) витратили майже 1,2 мільйона. Роботи із реконструкції будівлі мали початись ще минулого року. Для цього область отримала 7,4 мільйона гривень.

Втім, освоїти кошти так і не вдалося: Київська Державна архітектурно-будівельна інспекція відмовила у видачі дозволу на виконання будівельних робіт. Найсуттєвіше зауваження — обсяг робіт, зазначений у проєктній документації як «реконструкція», не відповідає виду будівництва: об’єкт є пам’яткою місцевого значення і може передбачати виключно реставрацію (відповідно до вимог Закону України «Про охорону культурної спадщини»).

Щоб проєкт все ж таки був виконаний, потрібно доопрацювати ПКД, врахувавши необхідність проведення реставраційних робіт. Як зазначив начальник Управління містобудування та архітектури ОДА Олександр Дмитрюк, потрібно додати науково-технічне обґрунтування, частково зміниться інженерна частина. Вартість такого корегування і відповідної експертизи - близько 450 тисяч гривень. На додачу - слід знайти організацію, яка допрацює ПКД.

Зважаючи на те, що у 2020 році сума коштів ДФРР для Чернігівщини менша на 70 мільйонів гривень, та враховуючи неготовність проєктно-кошторисної документації, проєкт виключений з цьогорічного переліку ДФРР. Допрацьований варіант проєкту заступник голови ОДА запропонував подати на реалізацію у 2021 році. Нині ж потрібно визначитися із субпідрядною організацією-проєктувальником, розглянувши декілька варіантів.

Директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА Олександра Хомик нагадала: зволікати не варто, адже заявку на конкурс необхідно встигнути подати до 1 березня. А разом з нею - зведений кошторисний розрахунок нового проєкту, вартість якого поки що невідома.

- Нині маємо докласти максимум зусиль, аби запустити проєкт у 2021 році. Першочергові роботи мають включати ремонт фасаду будівлі Обласного молодіжного центру, заміну опалювальної системи і облаштування частини коворкінгових приміщень, - наголосив Андрій Подорван.
 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини