Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:50:48

“Вигул собаки” і “прогулянка з собакою” - нововведення правил Благоустрою Чернігова

14.01.2020   11:53Агенцiя

Нові правила Благоустрою міста Чернігова, які вступили в дію на початку січня, мають декілька нововведень. Серед них ті, що визначають поняття вигулу і прогулянки із собаками, чого раніше не було в Правилах.

Зокрема визначено, що:
Вигул собаки – тимчасове знаходження тварини у присутності її власника або особи, що його замінює, поза межами місця постійного проживання з метою реалізації нею біологічних потреб, дресирування тощо. Вигул можливий на прибудинкових територіях (лише на повідку), в зонах та місцях вигулу. Господар зобов’язаний прибирати за твариною під час вигулу. Вигул заборонено на територіях парків, скверів, навчальних, медичних і т. п. закладів, спортивних та дитячих майданчиках, інших громадських місцях.

Прогулянка з собакою – перебування собаки поруч з господарем на повідку, а для собак, породи яких входить до переліку порід згідно із додатком 1 до Порядку і Правил проведення обов’язкового страхування відповідальності власників собак за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 9 липня 2002 року №944 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/944-2002-%D0%BF ), – в наморднику, на території парків, скверів, дитячих та спортивних майданчиків, навчальних, медичних і т. п. закладів, інших громадських місцях, за умови, що тварина в цей час не реалізує свої біологічні потреби.

Муніципальна варта Чернігова попереджає жителів та гостей міста, що у місті діє низка обмежень щодо поводження з тваринами. Зокрема правилами Благоустрою передбачено заборону:
9.2.32. Виводити сільськогосподарських тварин (корови, свині, кози, вівці, коні тощо) та птицю (кури, гуси, качки тощо) за межі місця їх постійного утримання (за винятком випадків, обумовлених необхідністю доставки тварин, птиці у ветеринарну установу).
9.2.33. Купати тварин у місцях масового відпочинку людей на воді, у фонтанах; дресирувати тварин, займатися верховою їздою у не відведених для цього місцях; залишати на об’єктах благоустрою та їх елементах екскременти тварин; з’являтися із собаками у громадських місцях особам у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.
9.2.34. Вигулювати домашніх тварин на подвір’ях дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, лікувальних закладів, на дитячих майданчиках, на квітниках, клумбах, на територіях культових споруд, меморіалів тощо.
9.2.35. Викидати трупи тварин або захоронювати їх у не відведених для цього місцях.
9.2.36. Приводити тварин, окрім тварин супроводу – собак-поводирів, у приміщення магазинів, кафе та інших закладів громадського харчування (крім спеціалізованих магазинів для тварин, закладів «Pets friendly»), закладів освіти, культури, охорони здоров’я тощо, а також здійснювати будь-яку діяльність із використанням тварин у громадських місцях з метою отримання прибутку або з іншою метою.
Відносно осіб. які порушили Правила благоустрою - складається протокол про адміністративне правопорушення за ст. 152 КУпАП (штраф).

Звертаємо вашу увагу, що відповідно до розпорядження Чернігівського міського голови від 12 вересня 2000 року у Чернігові визначені наступні місця для вигулу собак:
- Березовий гай (між парком по вул. Пухова та вул. Кільцевій);
- Мар’їн гай (вул. Шевченка);
- мікрорайон Масани (навпроти будинку № 16 по вул. Незалежності).
А також відповідно до пункту 5.2. Правил утримання собак та котів у м.Чернігові (затверджені рішенням Чернігівської міської ради від 29 вересня 2011 року (13 сесія 6 скликання) дозволяється вигулювати собак на прибудинкових територіях.
Нагадуємо, що ознайомитися з новими правилами Благоустрою м. Чернігова можна в газеті “Вєсть” (№1 від 02.01.2020 р.), або на сайті Чернігівської міської раді за посиланням https://chernigiv-rada.gov.ua/rishennya-se…/sid-14/id-40736/
 
Муніципальна варта м. Чернігів

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини