Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:00:47

Голова облради та представник Уповноваженого ВРУ з прав людини в північних областях обговорили перспективні напрями співпраці у 2020 році

10.01.2020   09:15Агенцiя

Про актуальні питання дотримання прав i свобод людини та громадянина на Чернігівщині й в Україні загалом йшла мова під час зустрічі голови обласної ради Ігоря Вдовенка із представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в північних областях Ігорем Гуріним, який завітав з робочою поїздкою на Придесення.

До розмови долучилися і фахівці регіонального представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини Тетяна Коренькова та Ірина Жмака.

Як зауважив Ігор Гурін, він нещодавно приступив до виконання службових обов’язків і наразі знайомиться з особливостями забезпечення та захисту прав і законних інтересів людини, пов’язаних із відносинами з органами влади й управління, у закріпленому окрузі, межі якого охоплюють місто Київ, Київську, Житомирську, Рiвненську, Сумську та Чернiгiвську області.

Представники омбудсмена подякували голові обласної ради за ефективну співпрацю, взаєморозуміння, всебічну підтримку діяльності та сприяння у виділенні офісу для роботи регіонального представництва. За словами Ігоря Гуріна, у багатьох регіонах виникають суттєві проблеми із забезпеченням належними приміщеннями посадових осіб інституту омбудсмена. Відтак Чернігівщина показала гарний приклад іншим регіонам у налагодженні партнерських відносин із представниками Уповноваженого ВРУ з прав людини.

Ігор Вдовенко відзначив, що за останній час обласній раді вдалося налагодити дійсно конструктивний і дієвий діалог із посадовцями інституту омбудсмена. Результатом партнерства стало проведення в обласній раді низки заходів, присвячених обговоренню важливих аспектів забезпечення та захисту прав і законних інтересів людини, співробітництво щодо розгляду та реагування на звернення громадян, а також втілення у життя спільних ініціатив.

Тож Ігор Вдовенко запевнив, що обласна рада і надалі готова до конструктивної та головне результативної взаємодії із представниками Уповноваженого ВРУ з прав людини та зі свого боку буде максимально сприяти правозахисній діяльності фахівців інституту омбудсмена на теренах Чернігівщини

Принагідно учасники зустрічі обговорили шляхи подальшої співпраці та здійснення спільних заходів з метою контролю за додержанням конституційних прав і свобод громадян у закладах та установах області.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини