Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:31:53

Штрафи для "євробляхерів" - платити чи ні?

01.01.2020   11:56Агенцiя

З 1 січня власники нерозмитнених автомобілів з іноземною реєстрацією платитимуть штрафи. Вони мали діяти ще з 22 серпня 2019 року, але ця дата кілька разів змінювалася, поки уряд не відтермінував їх до кінця 2019 року.

Тепер штрафи стануть реальними і становитимуть від 85 до 170 тис гривень. За використання "євробляхи" у комерційних цілях стягуватимуть додатково ще 34 тис гривень.

Але "АвтоЄвроСила" - організація, що об'єднала власників цих авто, - доводить, що можливості уникнути штрафів все одно зберігаються.

Юристи розробили навіть інструкцію "Рятувальний Жилет", у якій пояснюють, як це зробити: які документи мусить мати при собі водій для того, щоб він довів, що готується до розмитнення і його не оштрафували.

Окрім того, незадовго до Нового року в уряді відбулася зустріч із активістами "АвтоЄвроСила". Урядовці пообіцяли, що на першому засіданні у новому році - 14 січня - розглянуть два законопроєкти про спрощення процедури розмитнення та відтермінування штрафів на 180 днів. Ці закони має ще ухвалити Верховна Рада. Активісти твердять, що до їх ухвалення поліція євробляхерів не штрафуватиме.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини