Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:55:19

Дайджест новин Фонду соціального страхування України

28.12.2019   13:42Агенцiя

"Чернігівський монітор", спільно з управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області, запустили щотижневий інформаційний дайджест новин Фонду, в якому мова буде йти про зміни в законодавстві, обслуговуванні страхувальників та застрахованих осіб Чернігівщини та інші новини.

23.12.2019

 

ФОНД ПРОФІНАНСУВАВ

4,5 МЛРД ГРН СТРАХОВИХ ВИПЛАТ ПОТЕРПІЛИМ ШАХТАРЯМ

 

Упродовж 11 місяців 2019 року Фонд соціального страхування України направив 4,52 млрд гривень на страхові виплати шахтарям, потерпілим внаслідок нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань, та членам їх сімей. Порівняно з тим же періодом минулого року, видатки за цим напрямом зросли на 10%.

Зокрема, на щомісячні страхові виплати направлено 4,4 млрд гривень. Зазначені виплати щомісяця фінансуються для 88,6 тис. потерпілих шахтарів і членів їх сімей, що становить 43% від загальної кількості отримувачів страхових виплат.

Середній розмір страхової виплати на одного потерпілого шахтаря склав 4 584,48 гривень.

Щомісячна страхова виплата встановлюється потерпілому у разі часткової або повної втрати професійної працездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання. Виплата компенсує втрачений заробіток або його частину відповідно до ступеня втрати працездатності. Також зазначена страхова виплата призначається  особам, які мають на це право, у разі смерті потерпілого.

Загалом у разі настання страхового випадку ФССУ надає:

1) допомогу у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності;

2) одноразову допомогу в разі стійкої втрати професійної працездатності або смерті потерпілого;

3) щомісячну страхову виплату в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого;

4) страхову виплату потерпілому у розмірі його середньомісячного заробітку при тимчасовому переведенні його на легшу нижчеоплачувану роботу;

5) щомісячну страхову виплату особам, які мають на неї право в разі смерті потерпілого;

6) відшкодування вартості ритуальних послуг, пов’язаних з похованням померлого.

 

25.12.2019

 

32,5 ТИС. ОСІБ УКЛАЛИ ДОГОВОРИ ДЛЯ ПРОХОДЖЕННЯ РЕАБІЛІТАЦІЇ

ПІСЛЯ ВАЖКИХ ЗАХВОРЮВАНЬ І ТРАВМ ЗА КОШТИ ФОНДУ

 

Станом на 24 грудня з початку цього року укладено договорів для забезпечення медичною реабілітацією після перенесених захворювань і травм 32 545 застрахованих осіб. Проходження реабілітації фінансується за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

Відновне лікування надається застрахованим особам і їх дітям на базі санаторно-курортних закладів за їх вибором. Право на проходження реабілітації за кошти Фонду має кожен працюючий після закінчення гострого періоду захворювання та за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про потребу в такому лікуванні.

Реабілітація спрямована на якнайшвидше відновлення здоров’я працюючих.

Порядок отримання реабілітаційного лікування за кошти Фонду соціального страхування України:

– після надання пацієнту висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я щодо необхідності реабілітації за певним профілем, лікувальний заклад повідомляє про це робочий орган Фонду;

– не пізніше наступного дня у стаціонар лікарні до пацієнта прибуває фахівець Фонду, який за наданим паспортом та ідентифікаційним кодом самостійно перевіряє, чи є особа застрахованою, та разом із хворим заповнює заяву на відновне лікування;

– пацієнту надається перелік санаторіїв, які відповідають вимогам по профілю його хвороби, і він самостійно обирає санаторно-курортний заклад для проходження лікування;

– орган Фонду узгоджує з санаторієм наявність вільних місць і укладається тристоронній договір – між Фондом, санаторієм і хворим;

– застрахована особа направляється до санаторно-курортного закладу на відновне лікування зі стаціонару лікарні. На час реабілітації продовжується листок непрацездатності, за яким Фондом фінансується допомога по тимчасовій втраті працездатності, аби компенсувати особі втрачений за час лікування заробіток.

 

27.12.2019

 

ПРАВЛІННЯМ

СХВАЛЕНО ПРОЕКТ БЮДЖЕТУ ФОНДУ НА 2020 РІК

 

26 грудня під головуванням голови правління Фонду, заступника Міністра соціальної політики України Олега Коваля відбулось позачергове засідання правління Фонду соціального страхування України. Зокрема, було схвалено проект бюджету Фонду на 2020 рік і затверджено граничні розміри витрат для фінансування одного ліжко-дня реабілітаційного лікування працюючих, а також санаторно-курортного лікування потерпілих на виробництві.

Доходи Фонду у 2020 році з урахуванням залишку коштів на початок року визначено в сумі 29,227 млрд гривень, що на 3,562 млрд гривень більше, ніж у поточному році.

Загальні видатки Фонду прогнозно перевищать видатки цього року на 3,549 млрд грн і складуть 29,195 млрд гривень. З них на матеріальне забезпечення (допомоги по тимчасовій втраті працездатності, по вагітності та пологах і на поховання) та соціальні послуги – 17,32 млрд грн або 60,3% усіх витрат. На страхові витрати потерпілим на виробництві і членам їх родин Фонд направить 9,775 млрд грн або 34%, на страхові витрати на медичну і соціальну допомогу – 0,577 млрд грн або 2%, на адміністративно-господарські витрати – 1,434 млрд грн або 5% та ін.

Видатки Фонду на наступний рік розраховано з урахуванням проведення перерахування щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві (членам їх сімей) з 01 березня 2020 року на коефіцієнт 1,165 (116,5%).

Граничний розмір витрат на відшкодування вартості одного ліжко-дня лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу для застрахованої особи встановлено в розмірі 633 грн з ПДВ.

Граничний розмір витрат для відшкодування вартості одного ліжко-дня санаторно-курортного лікування особи з інвалідністю з 01.01.2020 складе 591 грн без ПДВ, потерпілого з наслідками травм, захворюваннями хребта та спинного мозку - 613 грн без ПДВ.

 

28.12.2019

 

ЗА ПІДСУМКАМИ РОКУ

ФОНД ВИПЛАТИВ 9,9 МЛРД ГРН ЛІКАРНЯНИХ.

 

Понад 9,9 млрд гривень було направлено Фондом соціального страхування України на фінансування допомог з тимчасової втрати працездатності упродовж 2019 року. Лікарняні було профінансовано для майже 2,2 млн застрахованих осіб.

Виплати матеріального забезпечення профінансовано за заявами-розрахунками, поданими страхувальниками (роботодавцями) по 09.12.2019.

Сума допомоги від Фонду залежить від тривалості страхового стажу й розміру середньоденного доходу працівника та складає:

1) 50% середньої заробітної плати (доходу) – застрахованим особам, які мають страховий стаж до 3 років;

2) 60% середньої заробітної плати (доходу) – страховий стаж від 3 до 5 років;

3) 70% середньої заробітної плати (доходу) – страховий стаж від 5 до 8 років;

4) 100% середньої заробітної плати (доходу) – страховий стаж понад 8 років;

5) 100% середньої заробітної плати (доходу) – застрахованим особам, які мають пільги відповідно до законодавства, у тому числі, постраждалим учасникам Революції Гідності за страховими випадками, які настали з 25.07.2018.

 

Прес-служба  Фонду соціального страхування України

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини