Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:44:52

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

18.12.2019   09:05Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 17 грудня до 8:00 18 грудня 2019 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 11 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення, 3 дорожньо-транспортні пригоди, 5 пожеж, 1 випадок виявлення боєприпасів часів Другої світової війни та 1 іншу подію. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.


Уточнена інформація про надзвичайну ситуацію (дорожньо-транспортна пригода), яка сталася 16 грудня біля с. Мости Бахмацького району:


- на 128 км автодорозі Кіпті-Глухів-Бачівськ в с. Мости Бахмацького району  о 22 год. 31 хв. 16 грудня водій рейсового автобусу "Neoplan"  сполученням "Херсон-Москва" під час обгону виїхав на смугу зустрічного руху та здійснив зіткнення з вантажним автомобілем "IVECO", за кермом якого знаходився громадянин  Республіки Сербія. Під час зіткнення з напівпричепа вантажівки вилетіли рулони пресованого паперу та пошкодили проїжджаючий легковій автомобіль "Toyota Camry". Внаслідок пригоди три пасажири автобусу від отриманих травм загинули на місті аварії, 18 осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості та були госпіталізовані до  Бахмацької центральної районної лікарні. Троє осіб, після надання медичної допомоги, від госпіталізації відмовилися.
Станом на 18 год. 17 грудня в Бахмацькій центральній районній лікарні на лікуванні знаходяться 13 осіб (одна особа в тяжкому стані), дві особи перевезені до Чернігівської обласної лікарні. Пасажири, які знаходилися в Батуринській районній лікарні, після медичного огляду, виїхали до Москви.  

Інформація про хід ліквідації надзвичайної ситуації техногенного характеру:


Протягом 17 грудня до мережі централізованого газопостачання підключено 128 абонентів приватного сектору в 2 населених пунктах Ніжинського району (с. Безуглівка, с. Талалаївка). З початку робіт підключено 2035 абонентів, залишаються без газопостачання 270 абонентів (будинки використовуються як дачні) в 4 населених пунктах. Відновлювальні роботи тривають.


Стан доріг:

Для забезпечення безаварійного руху транспорту на автодорогах державного значення в межах області працювало 3 одиниці спецтехніки та 3 робітники від ДП "Чернігівський облавтодор". Стан доріг задовільний, проїзд автомобільного транспорту забезпечений.


Аварійні ситуації на системах життєзабезпечення – 1:

В м. Чернігові по Весняній, 12 о 09 год. 17 грудня стався порив водопроводу холодної води діаметром 100 мм. Без постачання холодної води залишилися мешканці приватних будинків по вулиці Весняній та мешканці приватних будинків з № 43 та по 55 по вулиці Гагаріна.
Аварійно-відновлювальні роботи проводяться силами КП «Чернігівводоканал».


Дорожньо-транспортні пригоди – 2:

- на 155 км автодороги «Київ-Суми-Юнаківка» (Прилуцький район) о 08 год. 20 хв. 17 грудня водій, керуючи автомобілем "Volkswagen Caddy", не впорався з керуванням та виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з автомобілем марки "Škoda Octavia". Внаслідок пригоди водій автомобіля "Škoda Octavia" отримав тілесні ушкодження та після надання медичної допомоги від госпіталізації відмовився;

- на 60 км автодороги «Чернігів-Мена-Грем̓яч» (Менський район) о 09 год. 15 хв. 17 грудня водій, керуючи автомобілем "Hyundai Аccent"» не врахував дорожню обстановку, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет. Внаслідок пригоди пасажир автомобіля отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Менської центральної районної лікарні.


Пожежі – 5:

пожежі в житловому секторі – 2:

  - в с. Пирогівці Прилуцького району в господарстві по вул. Удайській, 29 02 грудня сталася пожежа житлового будинку (7х10 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено будівлю. Причина пожежі та збитки встановлюються;

- в м. Бахмач в господарстві по вул. Вінниченка, 16 о 01 год. 53 хв. 18 грудня  сталася пожежа житлового будинку (6х10 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю на площі 2 кв.м, пошкоджено стіни на площі 20 кв.м та майно. Причина пожежі - коротке замикання електромережі;

пожежі сухої трави та сміття – 3:

- біля с. Мала Дівиця Прилуцького району об 11 год. 10 хв. 17 грудня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 1,5 га;

- біля м. Остер Козелецького району об 11 год. 25 хв. 17 грудня на відкритій території сталася пожежа сміття на площі 0,05 га;

- в м. Чернігові по вул. І Мазепи біля будинку №110 о 17 год. 43 хв. 17 грудня на відкритій території сталася пожежа сміття на площі 2 кв.м.

Причина пожеж - необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збитку не нанесено.


Інші події – 1:

В м. Чернігові по Проспекту перемоги, 197 на території ЗОШ №7 об  11 год. 20 хв. 18 грудня на другому поверсі невідомі розпилили балончик з перцевим газом. Учнів та персонал школи  евакуювали.  Навчання припинене. Постраждалих немає. 


Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 1:

Біля с. Городище Бахмацького району  о 13 год. 50 хв. 17 грудня на відкритій території  виявлено 2 фугасні авіаційні бомби  ФАБ-100 та ФАБ-50 часів Другої світової війни. Знищення даних вибухонебезпечних предметів планується здійснити 18 грудня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  8-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин –  10 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 10 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 8 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 17 грудня до 20 години 18 грудня очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-західний 5-10 м/с. Температура вночі 0-5º, вдень 7-12º тепла.
По м. Чернігову очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-західний  5-10 м/с. Температура вночі 1-3º, вдень 8-10º тепла.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини