Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:58:01

В Ніжині поліція викрила підпільну нарколабораторію

13.12.2019   15:50Агенцiя

Поліція Чернігівщини затримала у Ніжині групу чоловіків, які забезпечували наркотиками не лише мешканців міста, а й жителів усієї області. Затриманим світить до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Троє чоловіків робили закупки інгредієнтів для виготовлення наркотиків через мережу інтернет. У пристосованому приміщенні вони самостійно виготовляли їх, фасували та реалізовували всіма можливими способами: як через передачу з рук в руки від продавця до покупця, так і через інтернет.

Як один з інгредієнтів для виготовлення наркотиків чоловіки використовували хімічні засоби для чистки каналізації. Самі ж у цей час захищали від агресивних хімікатів свої очі й органи дихання респіратором. Збували амфетамін та марихуану як в роздріб, так і оптом. Ставку робили на молодь.

В результаті спланованої спецоперації 12 грудня поліція за підтримки спецпідрозділу КОРД заскочила чоловіків під час виготовлення чергової партії наркотиків. У результаті обшуку поліція виявила у зловмисників раніше виготовлені наркотики та інгредієнти для нових партій. Загалом більше 200 грамів амфетаміну, марихуану, зброю та кошти, отримані від збуту наркотиків.

39-річний ніжинець у себе вдома зберігав готові до продажу пакетики з білим кристалічним порошком та гроші від продажу наркотиків. У його спільника — 35-річного жителя Ніжинщини поліція також знайшла готовий для продажу «порошок», пакети з подрібненими рослинами конопель, гроші.

Окрім того поліція виявила у нього широкий асортимент цінних речей: півсотні найменувань електроінструменту, велосипеди, побутову техніку, яку покупці приносили в якості оплати за наркотики. Ці речі вони потайки від рідних виносили з дому або крали у незнайомих людей.

У помешканні  33-річного місцевого жителя, який раніше був судимий за розбійний напад, виявили обладнання для виготовлення психотропів, прекурсори, навіть спеціальний одяг та засоби захисту шкіри.  Окрім цього, у чоловіка вилучена партія нещодавно виготовленого амфетаміну, який чоловіки планували фасувати та продавати за добре налагодженою схемою.

Також у зловмисників вилучений обріз рушниці, безномерна армійська гвинтівка Мосіна разом із пристроєм для безшумної стрільби, пістолет-ракетниця, набої різних калібрів, банківські картки та автомобіль «Hunday», який використовувався у злочинних цілях. Вилучене направлено на дослідження.

Наразі всі троє підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, придбання, зберігання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин, вчинене за попередньою змовою групою осіб) - карається позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Підозрювані затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, завтра їм обиратимуть міру запобіжного заходу, повідомляє Сектор комунікації
поліції Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини