Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 19:24:56

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

13.12.2019   09:00Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 12 грудня до 8:00 13 грудня 2019 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 8 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж та 2 випадки виявлення і знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.


Інформація про хід ліквідації надзвичайної ситуації техногенного характеру:


Протягом 12 грудня до мережі централізованого газопостачання було  підключено 72 абоненти приватного сектору в 5 населених пунктах Ніжинського району (с. Курилівка, с. Кунашівка, с. Крути, с. Безуглівка, с. Талалаївка). З початку робіт підключено 1716 абонентів. Без газопостачання залишаються 589 абонентів.


Інформація щодо захворювання на вірусний гепатит А:


Станом на 12 грудня на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров'я м. Чернігова з діагнозом "Вірусний гепатит А" знаходяться 8 осіб, з них 3 дитини.


Стан доріг:

Для забезпечення безаварійного руху транспорту на автодорогах державного значення в межах області спецтехніка від ДП "Чернігівський облавтодор" не залучалася. Стан доріг задовільний, проїзд автомобільного транспорту забезпечений.


Пожежі – 6:

пожежі в житловому секторі – 3:

 - в с.Головеньки Борзнянського району в господарстві по вул.Молодіжній, 23 о 15 год. 38 хв. 12 грудня сталася пожежа господарчої будівлі (4х5 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна) та житлового будинку (5х8 м, стіни дерев'яні, покрівля металева). Вогнем знищено господарчу будівлю, покрівлю та перекриття житлового будинку на площі 25 кв. м. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації побутових газових та бензинових приладів. На місті пожежі виявлено тіло господаря, 1950 року народження;

- в с. Мала Загорівка Борзнянського району в господарстві  по вул. 1-го Травня, 43 о 19 год. 45 хв. 12 грудня сталася пожежа літньої кухні (6х7 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі 22 кв. м, пошкоджено стіни. Причина пожежі - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів;

- в м. Чернігові в господарстві по вул. Верені, 67/2 о 20 год. 15 хв. 12 грудня сталася пожежа житлового будинку (8х14 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено покрівлю на площі 2 кв. м. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей;

пожежі на транспорті – 3:

- біля с. Берегівка Талалаївського району о 09 год. 30 хв. 12 грудня сталася пожежа автомобіля ЗАЗ-1103 "Славута", 2004 року випуску. Вогнем пошкоджено моторний відсік. Причина - коротке замикання електромережі автомобіля;

- в м. Остер Козелецького району по вул. Родини Птухи, 19 о 18 год. 07 хв.    12 грудня сталася пожежа мотоцикла «ЯВА 350», 1998 року випуску. Вогнем пошкоджено мотоцикл. Ймовірна причина - підпал;

- в м. Прилуки по провулку Боброва, 78а о 19 год. 12 грудня в АК "Геолог" сталася пожежа автомобіля "Volkswagen Transporter Т 4", 2000 року випуску.  Вогнем пошкоджено відсік двигуна автомобіля. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем власника.


Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни –2:

- групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області о 09 год. 10 хв. 12 грудня було знищено мінометну мину калібру 82 мм часів Другої світової війни, яку було виявлено 11 грудня в м. Чернігові по вул. Лісковицькій біля будинку №45.

- групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області о 13 год. 12 грудня було знищено артилерійський снаряд калібру 152 мм часів Другої світової війни, який було виявлено 11 грудня біля с. Зруб Ніжинського району.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  10-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 10 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 12 мкр/год, Семенівка – 10 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.


Прогноз погоди:


За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  12 грудня до 20 години 13 грудня очікується хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер південно-східний 7-12 м/с. Температура вночі від 2º морозу до 3º тепла, вдень  від 0 до 5º тепла.
По м. Чернігову очікується хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер південно-східний 7-12 м/с. Температура вночі від 0 до 2º тепла, вдень 1-3º тепла.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини