Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:57:54

Підсумували роботу фітосанітарної служби області

10.12.2019   10:07Агенцiя

Спеціалісти Управління фітосанітарної безпеки підбили підсумки діяльності у сферах карантину та захисту рослин, а також насінництва і розсадництва.

Під час наради, яку провів перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Сергій Коваленко, зазначалося, що від початку року проведено понад 120 планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності на предмет дотримання суб’єктами господарювання вимог чинного законодавства у сфері карантину рослин, майже 90 – у сфері захисту рослин, а також 10 – у сфері насінництва та розсадництва. На виконання Рішення Євразійської Економічної Комісії та вимог Республіки Туреччина проводилась робота по встановленню зон, вільних від регульованих та інших шкідливих організмів: в області на сьогодні зареєстровано 312 таких ділянок загальною площею понад 5,5 тисячі гектарів.

За словами головного спеціаліста відділу фітосанітарних заходів на кордоні Олександра Єременка, за цей час при розмитнені у відділах митного оформлення та пунктах пропуску на державному кордоні проінспектовано понад 9 тисяч транспортних засобів, оглянуто 14,7 тисячі тонн імпортних об’єктів регулювання (на 3% більше торішнього показника), крім того,  30,5 тисячі штук садивного матеріалу і понад 209 тисяч штук  дерев’яного пакувального матеріалу. Заступник начальника Управління фітосанітарної безпеки Людмила Фокіна проаналізувала роботу відділу карантину рослин з початку року, зокрема озвучила кількість виданих фахівцями дозвільних документів, відзначивши збільшення кількості виданих фітосанітарних сертифікатів.

Начальник Управління фітосанітарної безпеки Юрій Івченко закликав профільних спеціалістів посилити фітосанітарний контроль до всіх об’єктів регулювання, а особливо до фруктів і овочів, що надходять в Україну з-за кордону у переддень Новорічно-Різдвяних свят. «Ми повинні бути переконані, - наголосив він, - що на територію Чернігівщини потрапляє лише безпечна і якісна продукція».

Під час наради проаналізовано діяльність відділів прогнозування, фітосанітарної діагностики і аналізу ризиків, контролю за обігом засобів захисту рослин та контролю у сфері насінництва і розсадництва.

Також була акцентована увага на особливостях застосування штрафних санкцій  при порушеннях суб’єктами господарювання законодавства у сферах карантину та захисту рослин.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини