Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:05:04

Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом листопада вилучено 238 кг незаконно добутої риби та майже 3 тис. метрів сіток

03.12.2019   10:39Агенцiя

У період з 1 по 30 листопада інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 128 порушень Правил рибальства.

Зокрема, викрито 41 грубе порушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), в тому числі одне з ознаками кримінального правопорушення. Також складено 65 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та сім - за ст. 88 – 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Крім цього, складено 15 актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 87 кг риби та 94 од. сіток, загальною довжиною майже 2 км.

«Всього у порушників у листопаді вилучено 238 кг незаконно добутої риби та 147 од. заборонених знарядь лову, в тому числі 146 од. сіток, загальною довжиною 2 982 метрів та електролов у комплекті. Накладено штрафів (за постановами судів та органів рибоохорони) на суму 14 630 грн. Нараховано збитків, завданих рибному господарству, у розмірі 36 711,5 грн.», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, 15 листопада у Ріпкинському районі на р. Дніпро, поблизу с. Губичі викрито місцевого жителя. Правопорушник за допомогою сітки поріжної виловив 4 екз. ляща, загальною вагою 5 кг. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 680 грн.

20 листопада у Козелецькому районі на р. Десна, біля с. Самійлівка викрито двох жителів с. Пушкарі, які рибалили в протизаконний спосіб. За допомогою двох одиниць сіток браконьєри встигли виловити по 2 екз. білизни, плоскирки та синця, загальною вагою майже 2 кг. Завдано збитків у розмірі 748 грн.

21 листопада у Куликівському районі на озері поблизу с. Хибалівка викрито місцевого жителя, який за допомогою 2 од. сіток виловив 20 екз. пліток, чим завдав збитків у розмірі 1 700 грн.

На всіх грубих правопорушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП направлені до районних судів області для притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добуту рибу та заборонені знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада дія заборона на лов риби на зимувальних ямах. За місяць в області рибпатрульні зафіксував 38 фактів порушення даної заборони. Нараховано штрафів на заганьну суму 3 380 грн.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.