Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:49:11

У 2020 році до громадських робіт в рамках міської Програми залучать 1100 незайнятих громадян

02.12.2019   08:39Агенцiя

Депутати Чернігівської міської ради затвердили Програму організації і проведення у 2020 році оплачуваних громадських робіт для незайнятих громадян м.Чернігова. Це питання розглядалося на засіданні 48-ї сесії міської ради 7-го скликання 28 листопада.

Міська Програма направлена на підтримку людей у період вимушеного безробіття і, разом з тим, на внесення певного вкладу у вирішення економічних, соціальних та екологічних проблем міста. Крім того, участь у таких роботах активізує інтерес до пошуку підходящої роботи, прискорить вирішення проблеми працевлаштування безробітних.

Кількість безробітних, яких планується залучити до громадських робіт в рамках цієї міської Програми, становить 1100 осіб.

Одним із пріоритетних напрямків організації громадських робіт є охорона навколишнього природного середовища. Зокрема, прибирання опалого листя, утримання зелених насаджень, розчищення снігових заметів, ліквідація ожеледиці у місті. Також у рамках міської Програми виконуватимуться роботи соціального напрямку. А саме: допомога учасникам бойових дій, догляд за особами з інвалідністю, одинокими громадянами похилого віку.

Зацікавленість в організації громадських робіт виявили підприємства: КП «Новозаводське», КП «Деснянське», КП «Спецкомбінат КПО», КП «ЖЕК-10», КП «АТП-2528», КП «ЖЕК-13» та КП «ЧТУ». Крім того, включені й управління праці та соцзахисту населення Новозаводської та Деснянської районних у місті Чернігові рад, терцентр соцобслуговування (надання соцпослуг) Деснянської райради та ЧМБО батьків і дітей інвалідів з дитинства «Логос».

- На цю Програму виділяються кошти з міського і державного бюджету. Частина коштів з міського бюджету орієнтовно складатиме 1,165 млн грн. Для громадських робіт буде задіяно близько 1100 осіб, які працюватимуть на замовлення комунальних підприємств міста. Частина цих людей дійсно може добросовісно працювати. Хоча є й та частина, яка не дуже хоче це робити. Враховуючи соціальне значення, враховуючи наше сподівання, що вони стануть на шлях виправлення, і що ця робота допоможе їм позбутися шкідливих звичок, люди зможуть отримувати зарплату і принесуть якусь користь місту, - прокоментував Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко перед голосуванням цього питання.

Відповідно до затвердженого Положення виділені кошти спрямовуватимуться, зокрема, на оплату основної та додаткової заробітної плати, сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, оплату медичного огляду (у разі потреби), інформує прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини