Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 09:39:20

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

29.11.2019   09:46Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 28 листопада до 8:00 29 листопада 2019 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 10 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення, 2 дорожньо-транспортні пригоди, 6 пожеж та 1 випадок знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій 2 особи постраждало.


Інформація щодо захворювання на вірусний гепатит А:

Станом на 07 год. 29 листопада в закладах охорони здоров'я м. Чернігова на стаціонарному лікуванні з діагнозом "вірусний гепатит А" перебуває 5 осіб  (3 дітей та 2 дорослих).


Аварійні ситуації на системах життєзабезпечення – 1:

Біля с. Синдаревське Ніжинського району близько 16 год. 28 листопада під час проведення польових робіт сталося пошкодження стальної труби газопроводу діаметром 159 мм (середнього тиску). Витоку газу немає. Без газопостачання залишилися:

- мешканці 13 населених пунктів в с. Талалаївка, с. Безуглівка, с. Пашківка, с. Курилівка, с. Синдаревське, с. Перебудова, с. Поляна, с. Почечине, с. Крути, с. Кунашівка, с. Бакланове, с. Переяслівка, с. Бурківка (всього 2302 абонента);

- газові котельні - до трьох ЗОШ, трьох дошкільних навчальних закладів, двох амбулаторій, які розташовані в с.Талалаївка, с. Безуглівка та с. Крути.

29 листопада заплановане проведення засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС з даного питання.

Аварійно-відновлювальні роботи будуть проводитися 29 листопада силами ПАТ "Чернігівгаз".


Дорожньо-транспортні пригоди – 2:

- в смт Варва по вулиці Зарічній близько 17 год. 28 листопада водій, керуючи автомобілем "ВАЗ-21150", здійснив наїзд на пішохода, яка переходила проїжджу частину дороги поза межами пішохідного переходу. Внаслідок пригоди пішохід отримала тілесні ушкодження та була доставлена до Варвинської центральної районної лікарні;

- на 126 км автодороги Кіпті-Глухів-Бачівськ (Бахмацький район) о 17 год. 17 хв. 28 листопада водій, керуючи автомобілем "ВАЗ-211010", не вибрав безпечної швидкості руху, не дотримався дистанції та здійснив зіткнення з причепом, який буксирував трактор "МТЗ-82". Внаслідок пригоди водій автомобіля отримав тілесні ушкодження та був доставлений і госпіталізований до реанімаційного відділення Бахмацької центральної районної лікарні. 


Пожежі в житловому секторі – 6:

- в с. Убіжичі Ріпкинського району в господарстві по вул. Центральній, 33А о 07 год. 30 хв. 26 листопада сталася пожежа житлового будинку (5х8 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено майно. Причина пожежі - підпал;

- в с. Охрамієвичі Корюківського району в господарстві по вул. Польовій, 14 об 11 год. 45 хв. 28 листопада сталася пожежа господарчої будівлі (5х16 м, стіни дерев'яні, покрівля металева). Вогнем знищено будівлю, пошкоджено стіни житлового будинку (5х7 м, стіни цегляні, покрівля шиферна) на площі 8 кв.м. Причина пожежі встановлюється;

- в с. Тиниця Бахмацького району в господарстві по вул. Шевченка, 4 о 16 год. 20 хв. 28 листопада сталася пожежа господарчої будівлі ( 8х12 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі 35 кв.м, пошкоджено стіни та майно. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей;

- в с. Заїзд Прилуцького району в господарстві по вул. Михайлівській, 29 о 19 год. 26 хв. 28 листопада сталася пожежа навісу для зберігання дров (2х3 м, стіни та покрівля шиферні). Вогнем знищено покрівлю, пошкоджено стіни, покрівлю господарчої будівлі (3х8 м, стіни цегляні, покрівля шиферна) на площі 2 кв.м та 0,5 куб.м дров. Причина пожежі встановлюється;

- в смт Линовиця Прилуцького району в господарстві по вул. Незалежності, 23 о 19 год. 53 хв. 28 листопада сталася пожежа житлового будинку (6х6 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено стіни на площі 9 кв.м та майно. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей;

- в с. Обмачів Бахмацького району в господарстві по вул. Чапаєва, 23 о 04 год. 17 хв. 29 листопада сталася пожежа господарчої будівлі (8х18 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі 30 кв.м, 1,5 т грубих кормів, пошкоджено стіни і перекриття на площі 80 кв.м. Ймовірна причина пожежі - коротке замикання електромережі.  


Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 1:

Групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС у Чернігівській області о 13 год. 28 листопада було знищено 1 артилерійський снаряд калібром 45 мм часів Другої світової війни, який було виявлено 27 листопада на відкритій території в урочищі "Бутівщина" біля с. Шевченкове Бахмацького району.


Інші повідомлення:

28 листопада на р.Десна відновлено паромне сполучення з центром громади населених пунктів Пекарівського старостинського округу: с.Пекарів, с.Кнути, с.Костирів та с.Синютин (Сосницький район).


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 9-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 9 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  28 листопада до 20 години 29 листопада очікується хмарна погода з проясненнями, вночі невеликі опади, вдень дощ, місцями туман, слабка ожеледь, на дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура вночі від 2º морозу до 3° тепла, вдень 2-7º тепла.
По м. Чернігову очікується хмарна погода з проясненнями, вночі невеликі опади, вдень дощ. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура вночі від 1º морозу до 1º тепла, вдень 4-6º тепла.

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.