Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:45:45

У Мені, Городні і Варві говорили про організацію безпечного харчування дітей

29.11.2019   08:12Агенцiя

В районах і містах області активно проходять зустрічі працівників структурних підрозділів Держпродспоживслужби з представниками органів місцевого самоврядування, виконавчої влади і освітянами щодо запровадження у навчальних закладах системи НАССР, зокрема в частині організації безпечного харчування школярів.

Під час наради у Мені за участю директорів загальноосвітніх шкіл району йшлося про дотримання санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм і правил, що дозволять забезпечити належний контроль за виробниками та постачальниками, за якістю і безпечністю сировини, умовами її приготування з дотриманням вимог гігієни і санітарії.

Таким чином поступово вдасться виробити  спільний алгоритм дій для покращення якості харчування і зменшення ризиків потрапляння неякісних або небезпечних продуктів до шкільних їдалень. Під час дискусії керівники навчальних закладів висловили стурбованість відсутністю у школах фахівців, які ознайомлені з нормами законодавства щодо якості та безпечності харчових продуктів і не мають практичних навичок розробки документації по впровадженню системи аналізу небезпечних факторів  та контролю в критичних точках. 

Тому виникало основне запитання - куди звертатись за практичною допомогою? Представники районного управління Держпродспоживслужби пообіцяли надати допомогу у навчанні і консультаціях. Також порушувалось питання введення до меню шкільних їдалень страв зі «Збірника рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах» Євгенія Клопотенка.

На необхідності дотримання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм і правил, забезпечення належної матеріально-технічної бази та впровадження системи НАССР у харчоблоках шкіл і дитячих садків також ішлося під час семінару-навчання у Городні. Там керівники Городнянського і Ріпкинського районних та Чернігівського міського управлінь Держпродспоживслужби розповідали директорам шкіл про створення належних умов для безпечного та якісного харчування дітей.

А у Варві під час зустрічі з представниками місцевої ОТГ керівництво районного управління Держпродспоживслужби акцентувало увагу на тому, що запровадження системи НАССР у харчоблоках шкіл і дитсадків є    важливим інструментом  контролю безпеки харчування дітей поза домівкою. В ході розмови дійшли  висновку:  можна  значною мірою захиститися від недобросовісного постачальника та мінімізувати ймовірність використання неякісної і небезпечної сировини, прописавши вичерпні вимоги до харчових продуктів та умов їх обігу, визначених законодавством, у процедурах публічних закупівель.

Останні новини Чернігівщини

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини