Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 11:31:22

Оздоровчий сезон поточного року підсумовано. На старті - наступний

28.11.2019   10:50Агенцiя

На розширеному засіданні комісії з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей, було обговорено підсумки сезону – 2019.

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, яка очолює комісію, вже на початку засідання зауважила, що, аналізуючи зроблене цього року, варто думати про наступний сезон.

За інформацією директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ніни Лемеш, цього року вдалося залучити до відпочинку та оздоровлення за обласними програмами більше дітей ніж у 2018 році та, навіть, більше, ніж планували. Передбачалося, що у 2019 році даними послугами скористаються 55486 дітей (60,1% загальної кількості). Фактична ж цифра дещо більша — 56864 дітей (61,6%). Середній показник у державі – 49%.

Проте, як з’ясувалося вже під час доповіді, ці цифри не є остаточними і можуть змінитися у більший бік. Адже не в усіх ОТГ з розумінням поставились до питання звітності і не надали або надали неповну інформацію. Тож Ніна Лемеш звернулася до керівників ОТГ з проханням активізувати співпрацю з Департаментом та направляти відповідних фахівців на організовані для них семінари та тренінги.

За наявними даними, найкраще про відпочинок дітей подбали у Сосницькому та Варвинському районах, у м. Прилуках, Олишівській, Іванівській та Малодівицькій ОТГ. Найгірші показники — в Ічнянській, Козелецькій та Корюківській ОТГ.

Значну увагу було приділено дітям, які потребують особливої соціальної підтримки.

Обласна комісія проаналізувала не лише кількість залучених до відпочинку дітей, а й якість надання послуг відповідними закладами. Колективам найкращих з них — табору відпочинку «Барвінок» (смт Ріпки) та позаміському табору «Веселка» КЗ «Удайцівський навчально-реабілітаційний центр» оголошено подяку голови облдержадміністрації. Разом з нагородою Наталія Романова вручила і сертифікати на придбання необхідних для закладів речей.

Разом з тим було озвучено і низку проблемних питань, над якими варто починати працювати вже зараз. Стосуються вони переважно збереження мережі дитячих закладів оздоровлення й відпочинку в області та відновлення роботи установ, які з різних причин не прийняли дітей цього року.

— Навіть у нинішніх непростих бюджетних реаліях маємо зробити все можливе, щоб організувати якісний та безпечний відпочинок наших дітей, — наголосила Наталія Романова. — Великою мірою це стосується і таборів, які не запрацювали у 2019-му. Потрібно переконати власників у необхідності та соціальній значимості їх функціонування.

На окремих аспектах роботи дитячих таборів зосередилися у своїх виступах представники управлінь освіти та охорони здоров’я облдержадміністрації, головного управління Держпродспоживслужби та управління ДСНС в області.

— На щастя, цього року нам вдалося організувати не лише корисний та змістовний, а й безпечний відпочинок маленьких жителів області, — підсумувала Наталія Романова. — Проте вже від сьогодні маємо готуватися до сезону наступного року. Пропоную розробити дорожню карту дій для кожного закладу, щоб чітко розуміти, коли і як розпочинати черговий етап підготовки. Вже зараз при формуванні бюджетів 2020 року необхідно передбачати кошти на протипожежні засоби, щоб крок за кроком наближатися до стовідсоткового дотримання усіх вимог безпеки.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини