Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:57:20

Відбулася чергова 63 сесія VII скликання Ніжинської міської ради

28.11.2019   10:42Агенцiя

27 листопада під головуванням міського голови Анатолія Лінника відбулася чергова 63 сесія VII скликання Ніжинської міської ради, у роботі якої взяли участь 26 зареєстрованих депутатів.

На початку засідання міський голова Анатолій Лінник звернув увагу присутніх на важливу подію для ніжинської громади. Ніжин став одним із переможців рейтингу бюджетної прозорості "Кришталь року-2019" у номінації "Найактивніша громада у прийнятті антикорупційних інструментів". Анатолій Валерійович наголосив, що це відзнака всієї громади та подякував депутатам, постійній депутатській комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю, фінансовому управлінню, відділу юридично-кадрового забезпечення, сектору інвестиційної діяльності та енергоефективності відділу економіки та інвестиційної діяльності та всім учасникам хто приймав участь у розробці та прийнятті рішень. «Це визнання нашої громади, це позитивний імідж Ніжина, це інвестиційна привабливість міста», - у своєму виступі наголошував Анатолій Лінник.

На засіданні вцілому винесено 58 проектів рішень та "Різне".

Під час розгляду проекту рішення «Про внесення змін до  рішення  міської ради  VІІ  скликання  від 16 січня 2019 року  № 7-50/2019 «Про міський бюджет м.Ніжина  на  2019 рік» депутат міської ради Олег Щербак запропонував винайти можливість виділення додаткових коштів на ліки хворим у разі амбулаторного лікування. Міський голова Анатолій Лінник доручив головному лікарю Комунального некомерційного підприємства «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксані Калініченко підготувати потребу по виділенню додаткових коштів на ліки до кінця року, прорахувати і закласти кошти в Міську цільову програму медичного забезпечення хворих у разі амбулаторного лікування на наступний рік. Анатолій Валерійович зазначив, що надійшов лист від головного лікаря КНП «Ніжинська стоматологічна поліклініка» про зменшення кошторисних призначень у розмірі 88 678,91 грн.. Очільник запропонував перенаправити дані кошти на Міську цільову програму медичного забезпечення хворих у разі амбулаторного лікування на 2019 рік Дані пропозиції підтримано депутатами одноголосно.

В ході розгляду проекту «Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою, про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність, припинення права користування земельною ділянкою, внесення зміни в рішення міської ради» мер закликав підтримати громадян, які постійно обслуговують і користуються даними земельними ділянками, відповідно до пунктів рішень.

За ініціативи міського голови на розгляд було винесено проект «Про заборону розміщення малих архітектурних форм та атракціонів на зелених зонах парків та скверів»,  так як непоодиноке  встановлення на зелених зонах батутів, атракціонів приносить шкоду зеленим насадженням. Депутати підтримали рішення.

Одноголосно народні обранці підтримали  впорядкування оплати праці тренерів-викладачів дитячо - юнацьких спортивних шкіл м. Ніжина. Дана доплата буде нараховуватися з 2020 року.

Завдяки плідній співпраці депутатів та попередньому обговоренню на профільних депутатських комісіях на сесії міської ради було розглянуто всі питання порядку денного та завершено пленарне засідання.

У «Різному» обговорили реформування галузі освіти відповідно до законодавчих норм, благоустрій міста, облаштування тротуарів біля навчальних закладів, тощо.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини