Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 06:39:04

Відбулася щотижнева оперативна нарада при Ніжинському міському голові

26.11.2019   10:37Агенцiя

Відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

На початку засідання міський голова Анатолій Лінник презентував «Бюджетний оскар», який отримала 19 листопада Ніжинська міська об'єднана територіальна громада на церемонії нагородження переможців рейтингу бюджетної прозорості "Кришталь року-2019. Церемонія зібрала понад 400 учасників із 18 областей України: представників громад, органів центральної виконавчої влади, експертів проектів міжнародної технічної допомоги, голів дипломатичних місій. «Кришталем року» відзначаються найкращі ОТГ, які пройшли оцінку за спільною методологією, впровадженою програмами USAID DOBRE, «U-LEAD з Європою» та Громадським Партнерством «За прозорі місцеві бюджети!». У 11-ти номінаціях бюджетної прозорості було обрано 32 ОТГ із 106 громад-учасників. Ніжинська міська об'єднана територіальна громада здобула перемогу у номінації "Найактивніша громада у прийнятті антикорупційних інструментів", а саме Ніжинська міська ОТГ прийняла «Порядок запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності депутатів Ніжинської міської ради, окремих категорій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, професійній діяльності посадових осіб виконавчого комітету Ніжинської міської ради, апарату виконавчого комітету Ніжинської міської ради» і «Порядок проведення антикорупційної експертизи нормативно-правових актів Ніжинської міської ради Чернігівської області, її виконавчого комітету, розпоряджень міського голови з основних видів діяльності».

«Кришталь року – це відзнака на державному рівні. Наша громада визнана кращою у бюджетній прозорості» - зазначив міський голова.

Висловив подяку фінансовому управлінню, сектору інвестиційної діяльності відділу економіки та юридично-кадровому відділу за проведену роботу в напрямку прозорості бюджету та прийнятті антикорупційних механізмів.

Традиційно на нараді було заслухано відділ з питань діловодства та роботи зі зверненнями громадян про стан виконавської дисципліни та доручень міського голови, а також обговоренні звіти керівників відділів та управлінь і плани роботи на поточний тиждень.

19 грудня 2019 на головній площі міста відбудеться урочисте відкриття новорічної ялинки. На 26 грудня заплановано проведення традицівйного благодійного концерту за участю депутатів Ніжинської міської ради, працівників виконавчого комітету, представників закладів освіти, культури та медицини, приватних підприємців, студентів вищих навчальних закладів міста. На зібрані кошти планується закупити святкову завісу для сцени міського Будинку культури. Також 27-28 грудня відбудуться новорічні ранки в рамках міської програми «Ніжин-дітям на період до 2021 року» з метою підтримки дітей соціально-уразливих категорій» – анонсувала головні події грудня заступник начальника управління культури і туризму Антоніна Купрій.

Головний лікар КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко зауважила, що проводиться черговий етап по укладанню декларацій з пацієнтами та по їх внесенню в систему E-health. На сьогоднішній день підписано 50417 декларацій пацієнтів з сімейними лікарями (72% від загальної чисельності населення міста). Лікарями підприємства проводиться виписка електронних рецептів за програмою «Доступні ліки». Проводиться вакцинація проти ГРИПу та дифтерії.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко ознайомив усіх присутніх, що за підтримки Міністерства соціальної політики у жовтні 2019 року оголошено старт нового етапу Національного конкурсу «Благодійна Україна-2019». У конкурсі можуть брати участь благодійники/волонтери, які надавали благодійну допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2019 року. Переможців визначатимуть у п’ятнадцяти колективних, трьох індивідуальних і чотирьох спеціальних номінаціях. Оголошення результатів Конкурсу відбудеться на підсумковій прес-конференції, а оголошення переможців-під час урочистої церемонії, яка щорічно відбувається в м.Києві на весні наступного року за звітним. Кінцевий термін подачі заявок для участі у Конкурсі – 1 березня 2020 року.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.