Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:28:57

Керівника слідчого відділу та двох поліцейських засуджено до позбавлення волі за вчинення корупційного злочину

23.11.2019   07:55Агенцiя

Прокуратурою області забезпечено підтримання обвинувачення у суді стосовно керівника слідчого відділу та двох поліцейських одного з районних відділів поліції у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 368 КК України (закінчений замах на одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади та службового становища).

Як раніше повідомлялося, навесні минулого року УСБУ в Чернігівській області спільно з прокуратурою викрито керівника слідчого відділу та двох його пособників – поліцейських одного з райвідділів поліції області, які намагалися отримати неправомірну вигоду від особи за закриття стосовно неї кримінального провадження, пов’язаного з таємним викраденням чужого майна.

Наразі судом першої інстанції постановлено обвинувальний вирок, яким працівників поліції визнано винуватими у вчиненні корупційного злочину.

Враховуючи позицію прокурора щодо міри призначеного покарання та категорію вчиненого злочину, трьох обвинувачених засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах України на строк 3 роки та конфіскацією усього належного їм на праві власності майна. Додатково судом застосовано ст. 54 КК України та поліцейських позбавлено спеціальних звань.

Вирок законної сили не набрав, упродовж 30 днів на нього може бути подана апеляція.

Принагідно повідомляємо, що прокуратурою у поточному році підтримано обвинувачення ще у двох кримінальних провадженнях, де за вироками судів 3 працівників поліції засуджено до позбавлення волі за вчинення корупційних злочинів, пов’язаних з отриманням неправомірної вигоди, інформує прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини