Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:26:28

Там де на зупинках "плюс новий павільйон", має бути "мінус торговий кіоск", - Чернігівський міський голова

22.11.2019   16:01Агенцiя

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко поставив вимогу при встановленні на зупинках громадського транспорту нових зупинкових павільйонів єдиного зразка і оновленні цих майданчиків максимально працювати над тим, щоби старі торгові кіоски звідти саме прибиралися, а не переставлялися вбік.

Про це він говорив як на засіданні виконкому міської ради, так і на міській розширеній нараді цього тижня.

Прийнятим сьогодні рішенням виконавчого комітету «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 24 травня 2011 року № 143 «Про Порядок користування об’єктами благоустрою у м. Чернігові» до складу Комісії з погодження розміщення тимчасових об’єктів на об’єктах благоустрою додано двох нових членів – заступника чернігівського міського голови Олександра Атрощенка та керівницю фінансового управління міської ради Олену Лисенко.

    - Я прошу їх діяти неупереджено. Вектор наших дій я називаю «формулою мінус 1»: тобто кількість МАФів у місті ми постійно тільки скорочуємо. У першу чергу – звільняємо від них зупинки громадського транспорту та вулиці уздовж проїжджої частини. Кіоски всередині кварталів ми поки що не чіпаємо, але дивимося, щоб у них були правовстановлюючі документи, земля, платилися всі податки відповідні тощо. Час покаже, як і що буде розвиватися. Але зрештою в цивілізованому світі таких форматів торгівлі немає. І ніякої логіки в їх нарощуванні для міста немає теж. Розмови про втрачені нібито податки – від лукавого, тому що місто програє значно більше у сприйнятті, іміджево, ніж податки там платяться, - прокоментував це питання міський голова на засіданні виконкому.

Курсу на розвантаження міста від засилля різнокаліберних МАФів у Чернігові системно і послідовно дотримуються вже кілька років поспіль. Ця робота починалася з інвентаризації всіх наявних МАФів та мораторію на відведення землі під розміщення нових. А також - з підписання меморандуму між керівництвом міста і власниками кіосків про поетапність прибирання цих об’єктів із зупинок громадського транспорту.

Разом з тим, при прийнятті рішень про прибирання з вулиць кіосків соціальних - з ремонту взуття, годинників тощо – місто йде на те, щоби як виключення дозволити їм продовжити роботу на нових місцях, але вже всередині кварталів, повідомила прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини