Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:29:05

Чернігів піднімає планку мінімальної нарахованої зарплати працівникам усіх структур міста до 5,5 тис. грн

20.11.2019   08:37Агенцiя

Місто Чернігів з початку наступного року встановлює мінімальні зарплати з нарахуваннями для всіх категорій працівників – що на комунальних підприємствах, що в бюджетній сфері – на рівні 5 з половиною тисяч гривень.

Це закладено в проекті міського бюджету міста Чернігова, який 18 листопада погодив виконавчий комітет міської ради і публічне представлення якого відбулося 19 листопада на міській розширеній нараді.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко наголосив на тому, що місто йде на такий крок з багатьох причин, і в першу чергу – соціальних.

- Ми обговорювали і думали над тим, що в нас найнезахищеніші є професії: це вихователі, технічні працівники освіти і медицини, робітники у сфері ЖКГ, де були зарплати на руки у 3700 грн, - зазначив він.

Разом з тим, міський голова звернувся до всіх ЗМІ з проханням донести чернігівцям ту позицію, що заробітна плата двірників і прибиральників у місті – це також і тарифна складова.  І підняття їм зарплати, навіть невелике, також підніме й тариф.

- Це буде незначний відсоток, але я ще раз наголошую: усе, що стосується тарифної політики, має робитися прозоро і вчасно. Щоб не було боляче і незрозуміло, коли потім доведеться «заднім числом» пояснювати, чому вносяться зміни. Та і взагалі в державі було би правильно: якщо змінюється складова собівартості будь-чого, то це обговорюється в суспільстві і з відповідної дати збільшення цієї складової  зразу працює відповідний тариф. Тоді підприємства не будуть втрачати конкурентоспроможність через «вимивання» коштів, залазити  в борги, не опиняться у кабальних умовах при купівлі складових, не буде наростання негативних наслідків, від яких постраждають усі, - наголосив він.

Окрім того, місто буде всіма доступними способами переконувати бізнес,  аби він також підвищив підняв офіційні зарплати своїм працівникам. Адже на сьогодні ПДФО (податок із заробітних плат) – основний бюджетоутворюючий податок у міському бюджеті. Не секрет, що бізнес часто знаходить шляхи ухилення від його сплати, і так звана «зарплата в конвертах» - один з них. Від такого ухилення страждає не тільки бюджет. Страждають і самі працівники, які внаслідок цього втрачають свою соціальну захищеність. Особливо це боляче для людей старшого віку, які втрачають пенсійні відрахування. Тому інтереси міста та інтереси працівників тут збігаються.

Владислав Атрошенко закликав як усіх працівників, так і спілки підприємців, торгово-промислову палату, а також фіскальні органи разом долучитися до того, щоби переконати підприємців приєднатися до ініціативи міста.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини