Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 18:51:48

Міжнародна данська компанія "Spectre A/S" розглядає можливість відкриття підприємства на Чернігівщині

14.11.2019   11:34Агенцiя

А ще у планах — знайти партнера, готового до розширення власних потужностей. При цьому іноземна сторона готова забезпечувати певну кількість замовлень на рік, постачати сировину. Мова йде про швейні підприємства області, адже компанія займається виробництвом одягу для різних видів спорту на відкритому повітрі (велоспорту, сноуборду, альпінізму, кінного спорту тощо).

Робоча зустріч з представниками данської компанії «Spectre A/S» відбулася 13 листопада в Чернігівській облдержадміністрації. Директор Департаменту економічного розвитку ОДА Олександра Хомик висловила сподівання, що перемовини сприятимуть початку співробітництва.

Співвласник «Spectre A/S» Єспер Клаусен запевнив, що компанія заходить на ринки довгостроково. Нині має замовників по всій Європі, недавно почала працювати з клієнтами у Північній Америці. При цьому, дочірні підприємства ефективно функціонують у Латвії та В'єтнамі.

Продукт – високотехнологічний, відтак, і кадри мають бути кваліфікованими. Потрібні не лише швачки, а й спеціалісти, які зможуть обслуговувати дороговартісне обладнання, здійснювати експортно/імпортні операції тощо.

На Чернігівщині, за словами Єспера Клаусена, одним із варіантів співпраці може стати відкриття підприємства. Спершу робочими місцями планують забезпечити 30-40 осіб, а за сприятливих умов — розширити потужності упродовж трьох років, працевлаштувавши близько 400 людей.

Відтак, данських гостей цікавило, чи зможе область (з позиції, що потенціал найму робочої сили більший у великих містах) забезпечити такою кількістю працівників потенційне виробництво. З цього приводу хвилюватися не варто, переконана директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка. Як приклад, зазначила, що за 9 місяців цього року роботу швачки шукали більше пів тисячі жителів області. Крім того, близько 150 спеціалістів швейних професій щороку готують відповідні заклади освіти. До речі, в цьому напрямі активізується робота із самими швейними підприємствами Чернігівщини (на базі яких практикують майбутні фахівці).

Директор Департаменту економічного розвитку ОДА Олександра Хомик презентувала делегації економічний та інвестиційний потенціал Чернігівщини. Вона наголосила, що область відкрита до співпраці. Зі свого боку, Департамент економічного розвитку готовий розглянути й підтримати інвестиційні проєкти, надати необхідну допомогу в їх реалізації.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини