Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:32:25

Як створити безпечне інформаційне середовище? Говорили з Андрієм Куликовим

14.11.2019   09:48Агенцiя

Питання інформаційної безпеки та активізації місцевих медіа як однієї з її складових представники ЗМІ Чернігівщини обговорили під час спілкування з відомим журналістом, медіаекспертом, співзасновником «Громадського радіо» Андрієм Куликовим.

Ініціатором зустрічі став Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації. Його директор Ігор Слезко поінформував, що зустріч організовано на виконання обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини, висловив сподівання, що практику спілкування місцевих журналістів з фахівцями всеукраїнського та міжнародного рівня буде продовжено, подякував телерадіокомпанії «Свобода ФМ» за сприяння в організації зустрічі.

— Інформаційна безпека — поняття набагато ширше, ніж зазвичай вважають, — зазначив Андрій Куликов. — Мільйони людей саме від журналістів дізнаються про прийнятний спосіб поведінки. …І якраз розвиток місцевих медіа є ключем до максимальної поінформованості суспільства.

На значній частині Чернігівщини, особливо на прикордонних її територіях, переважає російський (або білоруський) контент. Питання: як ефективно протидіяти такій пропаганді?

На думку Андрія Куликова, — тільки створенням якісного власного інформаційного продукту. Адже заборона у даному випадку не дасть бажаного результату або він буде нетривалим. Тож на зміну пропагандистським каналам РФ мають прийти вітчизняні, цікаві саме для українського глядача або слухача. І кому, як не місцевим журналістам, краще знати, що цікавить людей у Сіверській глибинці.

Обговорили у діалозі і роль журналіста у житті суспільства, адже протягом кількох останніх років її свідомо применшували. Зійшлися на думці, що основне завдання медійників — доносити до людей правду. Не брехати і не замовчувати. Тільки так можна створити безпечне інформаційне середовище, протидіяти фейкам та антиукраїнській пропаганді.

Хочеш, щоб тебе почули, починай з головного, радить медіаексперт. Адже люди мають безліч своїх проблем і їх, здебільшого, мало цікавить чиясь окрема думка. Андрій Куликов поділився з присутніми корисними історіями з власного журналістського досвіду та надав практичні поради з організації місцевого радіомовлення, яке, на його думку, є найбільш ефективним та доступним регіональним ЗМІ, найближчим до людей, їх потреб у поінформованості та можливості висловитись.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.