Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:12:34

Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом жовтня вилучено понад 230 кг незаконно добутої риби та 3606 метрів сіток

05.11.2019   09:19Агенцiя

Протягом жовтня 2019 року інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 119 порушень правил рибальства. Зокрема, викрито 61 грубе порушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову).

Також складено 39 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та три - за ст. 88 - 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Крім цього, складено 16 актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 88 кг риби та 92 од. сіток та ятерів.

«Всього у порушників у жовтні вилучено 237 кг риби та 176 од. заборонених знарядь лову (ості, ятері та сітки, загальною довжиною 3 606 метрів). Накладено штрафів (за постановами судів та органів рибоохорони) на суму 17 875 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству, склала 43 866 грн.», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Нагадаємо найрезонансніші правопорушення виявлені Чернігівським рибоохоронним патрулем у жовтні поточного року.

Так, 15 жовтня державними інспекторами на озері поблизу с. Слабин Чернігівського району викрито жителів м. Чернігів, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову. Порушники з гумового човна сітками в кількості 5 од. виловили понад 12 кг риби: карась сріблястий - 10 екз., щука – 5 екз., товстолоб – 5 екз., плітка – 3 екз., білизна - 2 екз. та лин – 1 екз. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 4 029 грн. За даним фактом Нацполіцією відомості про кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

24 жовтня на озері біля с. Кладьківка Куликівського району виявлено місцевого жителя, який за допомогою 2 од. сіток одностінних виловив понад 4 кг риби: плітка - 38 екз. та окунь – 19 екз. Збитки, завдані рибним запасам, склали 3 553 грн.

31 жовтня також у Куликівському районі державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля на р. Десна, поблизу с. Салтикова Дівиця викрито два грубі правопорушення.

У першому випадку двоє місцевих жителів за допомогою 2 од. сіток в протизаконний спосіб добули 14 кг риби: карась сріблястий – 76 екз., щука – 5 екз. та лин – 1 екз. Завдано збитків у розмірі 3 111 грн. У другому випадку мешканці с. Вертіївка та с. Бобрик Ніжинського району виловлювали рибу за допомогою електроструму. Завдяки оперативним діям рибоохоронного патруля, браконьєри не встигли нанести непоправних збитків рибним запасам.

На всіх грубих правопорушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП направлені до районних судів області для притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добуту рибу та заборонені знаряддя лову вилучено.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини