Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:50:52

Відбулася координаційна нарада, на якій обговорено діяльність правоохоронних органів

01.11.2019   07:51Агенцiя

Під головуванням виконуючого обов’язки прокурора області Сергія Івашка 29 жовтня проведено координаційну нараду щодо ефективності діяльності правоохоронних органів області, спрямованої на попередження та протидію ухиленню від сплати митних платежів, боротьбу з корупцією.

Участь у нараді взяли заступник прокурора області, керівники місцевих прокуратур, начальники структурних підрозділів регіональної прокуратури та керівники правоохоронних відомств.

Учасниками заходу відмічено, що у зоні діяльності Чернігівської митниці ДФС перебуває на обліку 5 570 суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, з яких фактично здійснювало таку діяльність 3 119 суб’єктів господарювання.

Зовнішньоторговельні операції проведені ще 369 суб’єктами, які знаходяться на обліку в інших митницях.

Загальний зовнішньоторговельний баланс експортно-імпортних операцій Чернігівської області з початку року складає 25 556,34 млн грн, з них експорт – 8 645, 26 млн грн, імпорт – 16 911, 06 млн грн.

Водночас, результати роботи з виявлення та припинення правопорушень, пов’язаних з ухиленням від сплати митних платежів та незаконним переміщенням через державний кордон товарів, свідчать про необхідність суттєвої її активізації та забезпечення подальшої співпраці правоохоронних органів.
Так, за фактами порушень митних правил Чернігівською митницею ДФС заведено 894 справи, з яких 202 справи про порушення митних правил на загальну суму 4,2 млн грн направлено на розгляд до суду.

За результатами судового розгляду у 151 справі застосовано конфіскацію предметів порушень митних правил на суму майже 2,9 млн грн, накладено штрафів на таку ж суму, стягнуто штрафів на суму понад 600 тис. грн.

Безпосередньо митницею розглянуто 810 справ про порушення митних правил, у яких накладено штрафів на суму 8,8 млн грн.
До слідчих підрозділів правоохоронних органів направлено 47 повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень.

Попри наявність зазначених досягнень, на нараді виконуючий обов’язки прокурора області відмітив, що правоохоронцям слід приділити окрему увагу викриттю та розслідуванню злочинів за фактами заволодіння бюджетними коштами при відшкодуванні податку на додану вартість, передусім під час здійснення зовнішньоекономічних операцій.

Додаткової уваги потребує виявлення та припинення фактів «перерваного» транзиту товарів, недостовірного їх декларування шляхом заниження ваги, митної вартості, декларування не своїм товарним кодом чи найменуванням, пересортування товарів.

Ще однією актуальною проблемою в області Сергій Івашко назвав діяльність з виявлення та припинення фактів незаконного переміщення через митний кордон України лісоматеріалів та пиломатеріалів, насамперед цінних та рідкісних порід дерев.

За підсумками наради визначено спільні заходи правоохоронних органів регіону та наголошено, що всі перелічені завдання можуть бути виконані лише за умови належної їх співпраці, інформує прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини