Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:32:07

Громади Чернігівщини презентували кращі практики та історії успіху

24.10.2019   08:28Агенцiя

22 жовтня відбувся інформаційний захід «Презентація кращих практик громад Чернігівщини», організований Чернігівським Центром розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою».

Основна мета заходу – дати можливість представникам громад презентувати свої кращі практики, розказати про успіхи та досягнення, обмінятися ідеями, пропозиціями та думками, інформує Чернігівський ЦРМС.

Ірина Кудрик, директорка Чернігівського ЦРМС, зазначила: «Громади Чернігівщини навчилися працювати над розвитком своєї інфраструктури. Відновлюють та модернізують ті об’єкти, які отримали після об’єднання. На сьогодні громади навчилися ремонтувати дороги, міняти вікна, латати дірки на дахах, утеплювати будівлі, дбати про школи, садочки та амбулаторії. І не забувають про зміст та наповнення діяльності, не обмежуються тільки  ремонтами. Кожна ОТГ працює над покращенням якості послуг, реалізовує унікальні проекти та ініціативи".

На думку Ірини Кудрик, важливо відстежувати на скільки швидко та ефективно працює громада, оцінювати власні здобутки та святкувати перемоги. Але важливим є обмін досвідом та порівняння своїх досягнень із результатами сусідів. Конкуренція між громадами сприяє розвитку та досягнення нових вищих цілей. Це завжди рух вперед.

Чернігівський ЦРМС за три роки свого існування провів десятки навчальних візитів та поїздок, організував практичні заходи для обміну досвідом між громадами як в області, так і в Україні та поза межами країни. Це можливість побачити нові горизонти, переконатися у власних силах та налагодити нові знайомства та співпрацю. «Громади Чернігівщини є лідерами за ініціативами та тими досягненнями, які вони могли зробити, зважаючи на не дуже потужні стартові позиції, фінансові перешкоди та інші труднощі. Але вони вистояли. І демонструють відмінні результати», - зазначила Ірина Кудрик.

Про діяльність Менської ОТГ у напрямку реалізації проектів з енергоефективності, енергоощадності та термомодернізації розповів  Юрій Стальниченко, секретар Менської міської ради.

Про діяльність комунального підприємства у сфері благоустрою Куликівської громади  розповіла Наталія Халімон, Куликівський селищний голова.

Сергій Деденко, Семенівський міський голова, у своїй презентації зробив акцент на розвитку спортивної сфери у громаді та розповів про проекти, які реалізовує громада задля популяризації спорту та здорового способу життя.

Як створити молодіжний центр у громаді та залучити до цього владу та громадян, розповіла Анжела Тимченко, директорка КЗ «Ніжинський міський молодіжний центр» Ніжинської міської ради.

Досвідом, як заробити громаді свій перший мільйон та залучити інвестиції, поділився Роман Шевчун, заступник Лосинівського селищного голови. Він зізнався, що поки що йому вдалося залучити тільки чотириста тисяч, але це лише початок.

Для Сновської громади актуальним є гасло «здорова людина – успішна громада». Як громада реалізує цей принцип та які інфраструктурні об’єкти вдалося відновити розповіла Лариса Мартиненко, спеціаліст інформаційного відділу Сновської міської ради.

Про успіхи та досягнення Варвинської ОТГ розповіла Валентина Саверська-Лишохва, Варвинський селищний голова.

Лариса Шовкова, Тупичівський сільський голова, поділилася досвідом налагодження комунікацій в громаді за допомогою соціальних мереж та створення новинного відеоконтенту.

Парафіївська громада, яка була створена однією з перших в Україні, має дуже гарні приклади трансформації саме соціальної та медичної сфери. Про кращі практики розвитку громади розповіла Валентина Карпенко, Парафіївський селищний голова.

Коропська, Ніжинська та Сосницька об’єднані громади у 2019 році прийняли та затвердили стратегії розвитку. Вони працювали над розробкою «дороговказів» разом із експертами Чернігівського ЦРМС.

Представники цих трьох громад також взяли участь у презентації кращих практик і представили свої стратегії учасникам зібрання.  Стратегію розвитку Ніжинської ОТГ презентували Сергій Осадчий, радник Ніжинського міського голови, та Тетяна Плєтньова, начальник сектору інвестиційної діяльності та енергоефективності Ніжинської міської ради.

Про стратегію розвитку Коропської ОТГ, завдання та стратегічні цілі розповіли Віктор Журавель, Коропський селищний голова, та Валентина Корольова, начальник відділу економіки, муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту.

Андрій Ткач, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Сосницької селищної ради, розповів про «дорожню карту» Сосницької об’єднаної територіальної громади, завдання та проектні цілі, які визначили розробники стратегії.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини