Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:29:34

Робочий тиждень розпочато з апаратної наради Прилуцького міського голови

21.10.2019   15:02Агенцiя

21 жовтня у сесійній залі Прилуцькоїх міської ради відбулася апаратна нарада з заступниками міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальниками управлінь, відділів міської ради, головами комітетів самоорганізації населення, керівниками комунальних підприємств, закладів культури та закладів соціальної сфери, територіальних органів виконавчої влади міста.

У ході наради посадовці заслухали низку інформаційних питань.

Зокрема, про впровадження в місті Прилуки системи контролю за рухом автобусів на міських маршрутах інформував присутніх заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко. У своєму виступі Олександр Сивенко наголосив на необхідності та значимості запровадження у місті даної системи контролю для оприлюднення інформації на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних data.gov.ua згідно відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 №835. На виконання зазначеної постанови розпорядженням міського голови від 07.08.2019 №243 в перелік цих даних було включено дані про місцезнаходження громадського транспорту в режимі реального часу.

Як зазначив Олександр Сивенко, перш за все, запровадження даної системи дозволить забезпечити значно кращу організацію, управління та контроль за рухом маршрутних таксі.

Працює система наступним чином: на кожен автотранспортний засіб встановлюється GPS-трекер (навігатор), який приєднується до внутрішньої електричної мережі машини та живиться від нього, тому не потребує додаткових джерел енергії. GPS-маяк отримує свої координати від системи супутникової навігації і передає їх в службу моніторингу, яка на карті відображає поточне положення авто та маршрут руху. Таким чином з точністю до кількох метрів можна дізнатись місцеположення автобуса або маршрутного таксі.

Система моніторингу також може:
    контролювати дотримання правил дорожнього руху водіями (порушення швидкісного режиму);
    відстежувати витрати палива в залежності від пройденого шляху (запобігання крадіжкам палива водіями, адже перевізник зможе визначити споживання пального кожною одиницею техніки);
    повідомляти про порушення графіка встановленого маршруту руху (це дозволяє перевізнику побачити, чи використовують водії службову техніку не за призначенням).

А головне — громадяни матимуть можливість відслідковувати у себе в комп’ютері або смартфоні в реальному часі на карті міста перелік міських маршрутів, місце знаходження транспортного засобу, напрямок руху та фактичний час прибуття транспортного засобу на кожну зупинку.

Наявність даної системи дозволить також, при наявності фінансування використовувати додаткові можливості такі як:
    автоматичне оголошення зупинок в салоні автобусу;
    розміщення на автобусних зупинках електронного табло, на якому відображатиметься час прибуття транспорту і чи прибуде взагалі;
    розміщення в місті «розумних зупинок».

Про роботу КП «Прилукижитлобуд» інформував начальник підприємства Вячеслав Сивенко. Також посадовці заслухали керівника комунального підприємства «Послуга», який надав інформацію про стан виконання робіт комунальним підприємством «Послуга» з прибирання міста та вивезення сміття.

Про роботу комунального підприємства «Муніципальний контроль» інформував начальник комунального підприємства «Муніципальний контроль» Антон Завгородній.

З питань освітлення вулиць міста інформував директор комунального підприємства «Міськсвітло» Євген Шаповал.

Міський голова Ольга Попенко проаналізувала стан виконання доручень, даних на попередніх нарадах, звернень громадян та суб’єктів господарської діяльності та дала ряд рекомендацій і доручень керівникам структурних підрозділів та комунальних підприємств міста, повідомив Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Прилуцької міськради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини