Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 6 травня, 12:05:31

У Чернігові проведуть переоблік неприватизованих квартир

19.10.2019   08:34Агенцiя

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко підписав розпорядження "Про ведення обліку багатоквартирних будинків та житлових приміщень".

Розпорядження уточнює механізм приведення правовідносин у сфері утримання та управління житловим фондом міста у відповідність до норм чинного законодавства України.

Зокрема, комунальні ЖЕКи мають списати всі житлові будинки зі свого балансу і вести побудинковий облік багатоквартирних будинків на позабалансових рахунках у якості майна, переданого в управління. Також вони мають вести облік житлових приміщень державного житлового фонду та житлового фонду комунальної власності територіальної громади Чернігова в будинках, які перебувають в управлінні підприємств, а також у будинках, які були за рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради списані з балансу або передані на баланс іншим управителям/ОСББ.

При цьому приватизовані житлові приміщення зніматимуться з позабалансового рахунку підприємства (на підставі відповідного розпорядження органу приватизації). А неприватизовані - залишатимуться.

Відділу квартирного обліку та приватизації житлового фонду міської ради цим розпорядженням доручено спільно з комунальними ЖЕКами провести інвентаризацію та сформувати єдину впорядковану базу житлових приміщень державного житлового фонду та житлового фонду комунальної власності територіальної громади м. Чернігова.

Одночасно комунальні ЖЕКи зобов’язані надавати цьому відділу й інформацію щодо житлових приміщень державного житлового фонду та житлового фонду комунальної власності територіальної громади м. Чернігова, в яких відсутні наймачі, піднаймачі, інші зареєстровані особи.

На необхідності підготовки такого розпорядження чернігівський міський голова раніше неодноразово наголошував на нарадах з керівниками структурних підрозділів міської ради. Проблема назріла давно: фахівці вже тривалий час говорили про необхідність упорядкування обліку неприватизованих квартир у разі передачі всього будинку на баланс ОСББ або зняття його з балансу ЖЕКу, інформує пресслужба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

6 травня: цей день в Україні і світі

6 травня: цей день в Україні і світі 11:08

ДЕНЬ 803 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 803 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини