Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 02:16:04

Господарський суд області призначив судову експертизу прав інтелектуальної власності

17.10.2019   14:43Агенцiя

У провадженні Господарського суду Чернігівської області знаходиться справа № 927/94/19 за позовом DTEK HOLDINGS LIMITED (ДТЕК ХОЛДІНГС ЛІМІТЕД), за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Державної фіскальної служби України, до BLACKBERRY LIMITED (Блекберрі Лімітед) та фізичної особи – підприємця Антоненко Олександра Володимировича про припинення порушення прав інтелектуальної власності.

Позивач просить суд зобов’язати відповідачів припинити порушення його прав інтелектуальної власності на торговельну марку «D.TEK» шляхом припинення використання всіма доступними способами позначення «DTEK» на території України; а також зобов’язати фізичну особу – підприємця вилучити з цивільного обороту та знищити весь наявний у нього товар – мобільні телефони, чохли, аксесуари, на яких міститься позначення «DTEK».

В обґрунтування заявлених позовних вимог позивач посилається на порушення відповідачем - 1 його прав інтелектуальної власності на знак для товарів та послуг шляхом використання без отримання дозволу позначення «DTEK», що використовується у назві смартфонів BlackBerry DTEK50 та BlackBerry DTEK60, та є схожим із зареєстрованим знаком «D.TEK» настільки, що їх можна сплутати.

Щодо обґрунтування позовних вимог, заявлених до відповідача - 2, позивач зазначає, що він не надав відповідачеві дозволу на використання знаку для товарів та послуг «DTEK» шляхом поширення на території України позначення «DTEK» в назві мобільних телефонів, а тому використання відповідачем - 2 позначення «DTEK», що схоже із зареєстрованим знаком «D.TEK» настільки, що їх можна сплутати, є порушенням прав інтелектуальної власності позивача на знак для товарів та послуг.

У підготовчому засіданні 15.10.2019 суд  частково задовольнив клопотання позивача та призначив у справі судову експертизу у сфері інтелектуальної власності щодо дослідження, пов’язаного з торговельними марками (знаками для товарів та послуг). На час проведення експертизи провадження у справі зупинив.

У підготовчому засіданні суд оголосив вступну та резолютивну частину ухвали, повний текст ухвали  буде виготовлено 21.10.2019.

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини