Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:09:22

Корюківська громада – територія оптимізму

15.10.2019   10:39Агенцiя

Бути активним та жити цікаво – цьому гаслу треба слідувати у будь-якому віці. Адже позитивний настрій та оптимізм допомагає долати життєві труднощі, лікує від хвороб та відкриває нові можливості. Головне, вірити в успіх, не зупинятися і знаходити однодумців.

Старшу молодь Корюківської громади можна зустріти на велопрогулянках та екскурсіях, у спортзалі та на фестивалях, вони підкорили Говерлу та відкривають для себе Україну.

А почалося все з ініціативи Наталії Колобашкіної, завідувачки відділення денного перебування Центру надання соціальних послуг Корюківської міської ради, яка вирішила об’єднати ровесників та старших жителів громади і власним прикладом почала привчати їх до активного способу життя.

«Сидіння на лавочках біля двору вже стало не цікавим. Кожен має інтернет і розуміє важливість руху та фізичної активності», - каже Наталія Колобашкіна.

Починали із простих прогулянок містом. Потім у розкладі підопічних Центру з’явився фітнес двічі на тиждень (заняття проходять у спортивному залі, який громада надає безкоштовно). Далі велосипед – це найпоширеніший транспорт у громаді, почали організовувати велоекскурсії та велоподорожі.  Побували у Бречі, Холминській громаді на фестивалі «Дерун-фест». Потім додали екскурсії Україною та почали підкорювати гори.

«На Говерлу піднялися всі, хто поїхав. Середній вік групи був 65-67 років, найстаршій учасниці – 71 рік», - розповідає пані Наталія.

У Центрі можна отримати реабілітаційні послуги, тут постійно організовують літературні вечори, тематичні заходи, проводять зустрічі з цікавими людьми.

«Література, спорт, масаж, реабілітаційний масаж, фіточай, аромалампа – у нас хороша, як у санаторії. Запрошуємо на бесіди фахівців. Наприклад, були зміни у пенсійному законодавстві, провели зустріч із спеціалістом з цього напрямку. Попереду період грипів та застуд – запрошуємо лікаря-інфекціоніста, який розкаже про профілактику, основні симптоми та як відрізнити грип від ГРВІ, прививки і т.д.», - розповідає Наталія Колобашкіна.

За її словами, у Корюківській громаді молодь дуже позитивно ставиться до активностей старших: «Нас називають «старша молодь» і допомагають у наших прагненнях».

Сьогодні послугами Центру у Корюківській громаді охоплено майже 400 людей старших за 60 років. Для оперативного зв’язку та комунікацій поділилися на групи, за які відповідають бригадири. Як зазначає Наталія Колобашкіна, досить повідомити інформацію десяти і решта вже знає.

Для новачків мотивацією приєднатися до руху стають приклади типу «я її бачила – вона з палками ходила. А тут вже на сцені танцює».

За словами пані Наталії, всі проблеми в головах. «Якщо будете думати, що я стара, хвора… Ходити по хліб у порваному халаті. Проснулася зранку – приведи себе в порядок. Дарма, що ти підеш тільки до поштової скрині...  А то дивляться картинки – ой, там люди так живуть. Ми теж так можемо», - переконана вона.

«Нам дуже подобається. Ці заняття дають стимул та настрій. Ми спілкуємося. На екскурсії їздимо. Велопрогулянки влаштовуємо. Говерлу покорили. Все встигаємо. Ми встаємо і йдемо, бо треба піднятися, умитися і йти, бо знаємо, що тут всі будуть із гарним настроєм. Сьогодні вже зранку по гриби з’їздили і на заняття встигли. Головне, триматися разом і підтримувати один одного», - розповідають старші дівчата.

Корюківська громада – це територія оптимізму, справжній простір для творчості,  розвитку та можливостей. Досвід цієї громади доводить, що для активних людей не існує вікового цензу. Зацікавлена, активна людина у будь-якому віці може стати рушійною силою громади та ініціатором змін, реалізовувати важливі соціальні проекти та допомагати іншим, повідомляє Чернігівський ЦРМС.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини