Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:55:56

Прилуки відзначають День Українського козацтва

12.10.2019   11:49Агенцiя

11 жовтня напередодні Дня Українського козацтва та з нагоди 305-ї річниці побудови міської полкової скарбниці на площі Мономаха відбувся урочистий захід «Дух, сила і звитяга українського народу».

Зі святом усіх присутніх привітала заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Шкуренко, побажавши всім миру, благополуччя та достатку. Зазначила, що це свято об'єднує цілі століття, поєднує діяння як славних полководців минулого, так і сьогодення, тому закликала молоде покоління українців шанувати пам'ять предків та плекати традиції українського народу.

Зі словами привітань звернувся до присутніх учасник бойових дій в зоні АТО, представник громадської організації "Учасники АТО "ЩИТ" Олександр Єрьомін.

Відзначення Дня Українського козацтва є нагодою ще раз зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які славетними звершеннями здобували й відстоювали українську свободу і незалежність. На їхніх подвигах ми, українці, відроджуємо власну гідність і національну свідомість на справжніх патріотичних цінностях, які є основою нашої перемоги над будь-якими ворогами.

Присутні дізнались про історію виникнення козацтва, його звичаї та традиції, а також про доблесний шлях Прилуцького полку та його славетних ватажків.

З музичними привітаннями долучилися до свята й виконавці міського Будинку культури, подарувавши присутнім українську пісню, а силу козацького духу продемонстрували вихованці Прилуцького козацького куреня імені Івана Сірка.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини