Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 07:35:32

Прилуки відзначають День Українського козацтва

12.10.2019   11:49Агенцiя

11 жовтня напередодні Дня Українського козацтва та з нагоди 305-ї річниці побудови міської полкової скарбниці на площі Мономаха відбувся урочистий захід «Дух, сила і звитяга українського народу».

Зі святом усіх присутніх привітала заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Шкуренко, побажавши всім миру, благополуччя та достатку. Зазначила, що це свято об'єднує цілі століття, поєднує діяння як славних полководців минулого, так і сьогодення, тому закликала молоде покоління українців шанувати пам'ять предків та плекати традиції українського народу.

Зі словами привітань звернувся до присутніх учасник бойових дій в зоні АТО, представник громадської організації "Учасники АТО "ЩИТ" Олександр Єрьомін.

Відзначення Дня Українського козацтва є нагодою ще раз зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які славетними звершеннями здобували й відстоювали українську свободу і незалежність. На їхніх подвигах ми, українці, відроджуємо власну гідність і національну свідомість на справжніх патріотичних цінностях, які є основою нашої перемоги над будь-якими ворогами.

Присутні дізнались про історію виникнення козацтва, його звичаї та традиції, а також про доблесний шлях Прилуцького полку та його славетних ватажків.

З музичними привітаннями долучилися до свята й виконавці міського Будинку культури, подарувавши присутнім українську пісню, а силу козацького духу продемонстрували вихованці Прилуцького козацького куреня імені Івана Сірка.

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини