Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 14:51:38

Представники польського бізнесу вивчають можливості вирощування енергетичної верби на Чернігівщині

12.10.2019   11:24Агенцiя

В.о. голови облдержадміністрації Наталія Романова провела робочу зустріч з представниками економічної групи «Прогрес» з міста Познань (Польща). Мета візиту польських підприємців — вивчення можливостей вирощування одного з видів біопалива — енергетичної верби.

Як зазначив керівник групи Томаш Крушинські, у країнах Євросоюзу альтернативна енергетика набуває все більшого розповсюдження, тож вирощування енергетичних рослин — доволі перспективна справа.

Спеціаліст з агропитань Анжей Гронскі зазначив, що енергетична верба може рости на малопродуктивних ґрунтах у місцях з достатньою кількістю опадів та високим рівнем ґрунтових вод. Тож Чернігівщина з точки зору кліматичних умов може підійти для цього ідеально.

Польська делегація цими днями побуває у Батуринській, Іванівській та Кіптівській ОТГ, щоб з’ясувати, чи є там вільні земельні ділянки, придатні для такого інвестування, повідомив Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:40

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме, 4 пожежі.

3 травня: цей день в Україні і світі

3 травня: цей день в Україні і світі 10:37

ДЕНЬ 800 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 800 RUSSIAN AGRESSION

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини