Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:49:42

На тему протидії насильству щодо дітей подискутували у Чернігові

08.10.2019   09:57Агенцiя

Як вчасно реагувати на насильницькі прояви в сім’ї говорили в Чернігівському обласному управлінні юстиції під час засідання круглого столу «Протидія насильству в дитячому середовищі».

За словами очільника управління юстиції Олега Трейтяка, на сьогодні в області реалізується низка правоосвітніх ініціатив, покликаних захищати інтереси громадян, серед яких – протидія насильницьким проявам у шкільному середовищі та сім’ї.

«Правильно організований освітній процес є важливим чинником у формуванні дитячої індивідуальності, особистісних відносин серед підлітків. Тож важливо вміти діагностувати булінг на ранніх стадіях і правильно реагувати на можливі випадки цькування», - зазначив він.

Під час зустрічі учасники говорили про найболючіші проблеми дотримання прав дітей, зокрема, й на Чернігівщині.

Як зазначила представниця відділу ювенальної превенції Головного управління Нацполіції Кристина Єфіменко, правоохоронці спільно з соціальними службами активно протидіють всім відомим випадкам насильства і в сім’ях, і у школі. Проводиться потужна профілактична робота серед дітей. Але у суспільстві інформація про порушення дорослими прав дітей відома менше. Вона приховується самими дорослими, особливо у благополучних сім’ях. З цим погодились всі, хто брав активну участь у дискусії.

Про можливість анонімного звернення до органів у справах дітей розповіла заступник начальника обласної служби Юлія Олифіренко. Дійсно, така можливість є у кожного, хто потерпає від жорстокості в родинному колі. Є випадки звернення дітей, які повідомляли про насильство з боку батьків.

Цікавою і змістовною, наповненою фактами і цифрами, була доповідь Тетяни Коренькової, регіонального представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, про результати проведеного нею моніторингу з дотримання прав дітей в Чернігівській області. Вона досліджувала як живуть діти, що опинилися у складних життєвих обставинах, без підтримки батьків.

«Це діти зі складними історіями, і вони як ніхто інший потребують турботи, і що головне -  гідних умов життя», - констатувала Тетяна Коренькова.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.