Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:16:27

Сьогодні – останній день голосування за проекти Бюджету участі-2019

30.09.2019   11:24Агенцiя

Сьогодні – останній день голосування за проекти Бюджету участі (Громадського бюджету), які подані в цьому році і будуть реалізовані в наступному.

Онлайн-голосування триватиме до кінця доби 30 вересня. Воно відбувається на загальноукраїнській інтернет-платформі «Громадський проект». Ідентифікація голосуючого як жителя міста Чернігова проводиться через ID-банкінг або через ЕЦП.

Також сьогодні ще працюють пункти для голосування, де зробити це можна за паспортом.

Станом на 9 годину 20 хвилин 30 вересня серед великих проектів лідирують №4 (Центр дозвілля та відпочинку осіб з інвалідністю та людей поважного віку, 2077 голосів) і №41 (Реконструкція спортивного майданчику, 1833 голоси).

Серед малих проектів найбільше голосів на цей час чернігівці віддали за №93 (Мобільний пункт харчування бездомних та малозабезпечених осіб м.Чернігова – 1305 голосів), №11 (Культурно-просвітницький центр для вразливих верств населення "Наша сила в єдності" – 1022 голоси),  №91 (Чіпування домашніх та безпритульних тварин. Крок до гуманності. Крок до відповідальності. – 1068 голосів).

Загалом переможцями голосування стануть стільки проектів з найбільшою кількістю голосів, на скільки вистачить суми коштів, яка дорівнює 1% планових доходів міського бюджету на поточний рік. Зараз це близько 20 млн грн, з яких 15% (порядку 3 млн грн) передбачена на виконання малих проектів і решта (порядку 17 млн грн) – на виконання великих.  Тобто, за приблизними підрахунками, «пройти» мають 11-13 малих проектів з найбільшою кількістю голосів і стільки ж великих.

Разом з тим, навіть без перемоги велика кількість голосів чернігівців, відданих за проект, свідчитиме всім про важливість ідеї, підтримку її громадськістю і доцільність її втілення, повідомила пресслужба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.