Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:39:29

Діалог з роботодавцем – запорука ефективної співпраці

24.09.2019   09:28Агенцiя

З метою зміцнення партнерських відносин з роботодавцями та максимального наближення послуг служби зайнятості до їх потреб минулого тижня відбулася робоча зустріч директора Чернігівського обласного центру зайнятості Лідії Падалки з керівником відділу соціальної політики СТОВ «Дружба-Нова» Олегом Власенком.

Під час зустрічі йшлося насамперед про стан ринку праці та його основну проблему - брак кваліфікованих робітничих кадрів, шляхи подальшої взаємодії зі службою зайнятості.

Лідія Падалка поінформувала представника підприємства про послуги служби зайнятості та наголосила на перевагах співпраці. За її словами, наразі служба зайнятості пропонує роботодавцям широкий спектр безкоштовних послуг. Це - підбір персоналу, у тому числі на засадах рекрутингу із використанням різних джерел, зокрема сайтів пошуку роботи, соціальних мереж, оголошень у ЗМІ тощо, професійне навчання безробітних, перепідготовка, підвищення кваліфікації працівників за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності шляхом видачі ваучерів, організація робіт тимчасового характеру, компенсація єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за кожну працевлаштовану на новостворене робоче місце безробітну особу.

Намагаючись зробити свої послуги оперативними та доступними, служба зайнятості активно використовує сучасні технології (відеорезюме і відеовакансії) та соціальні мережі й Інтернет-ресурси для інформування клієнтів про свої послуги, заходи, які проводяться, результати діяльності та актуальні вакансії. А ще - впроваджує нові сучасні сервіси. Так, роботодавцям пропонується створити власний Електронний кабінет і дистанційно в зручний для себе час здійснювати пошук потрібних працівників, подавати звітність та отримувати інші послуги. Для цього потрібен лише доступ до мережі Інтернет.

«Державна служба зайнятості змінюється та покращує свої послуги і сервіси. На часі впровадження інституту консультанта роботодавця, - зазначила Лідія Падалка. - Головна мета цієї новації полягає в максимальному наближенні послуг служби зайнятості до потреб конкретного роботодавця з урахуванням специфіки підприємницької активності регіону, особливостей розвитку ринку праці, балансу між попитом і пропозицією робочої сили».

Велике сподівання обласна служба зайнятості покладає на співпрацю з такими потужними підприємствами, як СТОВ «Дружба-Нова». Це підприємство спеціалізується на вирощуванні бобових та зернових культур (крім рису), насіння олійних культур. За словами Олега Власенка, «Дружба-Нова» забезпечує роботою понад 2 тис. людей. Підприємство працює на території багатьох районів Чернігівської області, надаючи роботу місцевим жителям.

Цього року з «Дружбою-Новою» співпрацювали Варвинська, Борзнянська, Куликівська, Сосницька, Ріпкинська районні, Прилуцька та Ніжинська міськрайонні філії Чернігівського обласного центру зайнятості. З початку нинішнього року на СТОВ «Дружба-Нова» вільними були понад 120 робочих місць, майже всі вони укомплектовані обласною службою зайнятості. Це вакансії охоронника, тракториста, водія, обліковця, робітника з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва тощо. Середня зарплата на вакансіях становила 5500 грн.

Наразі підприємству потрібні 1 тракторист-машиніст та 4 охоронники. Трактористу «Дружба-Нова» пропонує заробітну плату 4500-7500 грн, хоча насправді людина може заробляти набагато більше, наприклад близько 19 тисяч. Адже, зарплата залежить від кількості відпрацьованого часу, обсягу виконаної роботи, кваліфікації та вмінь працівника.

«Ми розраховуємо на плідну взаємодію СТОВ «Дружба-Нова» з усіма структурними підрозділами обласного центру зайнятості, на території обслуговування яких підприємство провадить виробничу діяльність», - наголосила директор Чернігівського обласного центру зайнятості.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини