Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:06:29

В Чернігові вшанували пам'ять визволителів

21.09.2019   17:04Агенцiя

21 вересня, в день міста та визволення обласного центру від нацистських загарбників, в Чернігові віддали данину шани і поваги до мужності та героїзму учасників Другої світової війни, а також їх дітей та онуків, які віддали своє життя за Вітчизну під час Революції Гідності та бойових дій на сході України.

В пам'ятній церемонії, що відбулася на Красній площі та у сквері імені Миколи Попудренка, взяли участь голова обласної ради Ігор Вдовенко, в. о. голови обласної держадміністрації Наталія Романова, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, народні депутати України Антон Поляков та Олег Семінський, військовослужбовці, представники органів державної влади, місцевого самоврядування, міської та обласної організацій ветеранів, установ та підприємств, громадських організацій та гостей міста.

Перед присутніми виступив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, який у своїй промові згадав, якою дорогою ціною наші воїни відвойовували рідну батьківську землю від нацистів у роки Другої світової війни, а нині наші сучасники віддають свої життя за волю і свободу свого народу на сході України.

Було наголошено, що час не стоїть на місці: змінюються покоління, але незмінною та особливою категорією в усі часи є і будуть захисники та визволителі свого народу. А пам'ять народна – незрима нитка, яка поєднує в одне ціле роки та покоління.

Учасники заходів вшанували світлу пам'ять захисників, які віддали власне життя у боротьбі за мир і свободу України, хвилиною мовчання та військовим салютом, а також покладанням квітів до Братської могили та до меморіальних стел загиблим учасникам в зоні АТО/ООС і Героям Небесної Сотні.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.