Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:42:24

Понад 460 чоловіків з Чернігівщини призвуть цієї осені

21.09.2019   16:12Агенцiя

"Понад 460 чоловіків з Чернігівщини призвуть цієї осені на строкову службу до армії" - повідомив під час брифінгу військовий комісар Чернігівського обласного Центру комплектування та соціальної підтримки військовослужбовців полковник Олександр Криворучко.

Призов стартує 1 жовтня і триватиме до 11 грудня. Загалом до Збройних Сил України з Чернігівщини призвуть 250 осіб, до Національної гвардії України – 133 і по 39 до Державної спеціальної служби транспорту та Державної прикордонної служби.

«Хотів би наголосити, що всі військовослужбовці будуть призвані до навчальних центрів, і лиш після проходження підготовки вони будуть розподілені до військової частини.
Заганяти до Збройних Сил для того щоб люди були, ми не збираємось: захищати свою країну - висока честь! Є нормальне людяне відношення і розподіл, соціальні гарантії і піклування з боку держави».

Призиватимуть чоловіків віком від 20-ти до 27-ми років. Кожному призовнику виплатять понад 3800 гривень грошової допомоги.

Олександр Криворучко підкреслив, що, згідно діючого законодавства, призовників на фронт не відправляють, навіть за їх власним бажанням. В бойові частини, що виконують задачі в зоні бойових дій, направляють тільки військовослужбовців контрактної служби. Призовник зможе підписати контракт тільки через три місяці проходження строкової служби, після чого ще повинен буде пройти навчання в навчальному центрі згідно обраної військової спеціальності.

Коментуючи запитання журналістів відносно гендерної політики в Збройних Силах України, військовий комісар зазначив, що в цьому році жінок-військовослужбовців в ЗСУ прийшло приблизно в 15 раз більше, ніж минулоріч. В якості причин він назвав суттєве збільшення грошового забезпечення військовослужбовців, покращення побутових умов (зміни в харчуванні, будівництво нових гуртожитків) та приведення обмундирування військовослужбовців до стандартів НАТО в плані зручності та анатомічності. "Жінки служать в армії незгірш чоловіків, в чомусь навіть випереджаючи їх - наприклад, в дисциплінованості, ретельності виконання задач, тощо. Загалом в армії немає преференцій за ознаками статі, віку чи ще чогось: ти або виконуєш задачу, або ні. Тож я би не акцентував увагу саме на цьому", - зауважив військовий комісар.

Натомість він звернув увагу на посилення відповідальності громадян за ухилення від призиву та наголосив: "Навіть якщо у вас є законні підстави для відсрочки, ви зобов'язані з'явитися за повісткою до свого військкомату для уточнення даних і проходження медичної комісії. Це ваш обов'язок громадянина. Якщо з об'єктивних причин, перелік яких вказаний у повістці (стихійне лихо, тяжка хвороба, смерть близького родича) ви запізнилися з'явитися вчасно, законом визначена можливість звернутися до військкомату пізніше, але не більше як в 10-денний термін. У випадку кількаразової неявки громадянина за повісткою до нього може бути застосоване адміністративне, чи навіть і кримінальне покарання".

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини