Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:10:53

За сім днів зафіксовано 14 порушень, - рибоохоронний патруль Чернігівщини

20.09.2019   16:13Агенцiя

У період з 12 по 19 вересня Чернігівський рибоохоронний патруль задокументував 14 порушень природоохоронного законодавства, в тому числі одне з ознаками кримінального правопорушення.

Так, складено сім протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та сім - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

Всього у порушників вилучено 21 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 10 од. заборонених знарядь лову. Збитки, завдані рибному господарству, склали 10 812 грн.

Для прикладу, 13 вересня на р. Десна, поблизу с. Самійлівка Козелецького району державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля викрито жителя с. Вовчок. Громадянин за допомогою сітки незаконно виловив 4 кг риби: лящ -  4 екз. та по 1 екз. карася сріблястого, синця, окуня, плітки та лина. Збитки склали 1 003 грн.

16 вересня під час проведення рибоохоронного рейду водоймами Новгород – Сіверського району державні інспектори патруля виявили місцевого мешканця із забороненими знаряддями лову – сіткою «павук», розміром 1,6  Х 1,6 м з вічком 20 мм. Правопорушник в протизаконний спосіб виловив рибу в кількості: плітка 12 -  екз., плоскирка -  3 екз. та окунь – 2 екз. Завдано збитків у розмірі 1 156 грн.

Нагадаємо, що відповідно до п. 4.7 Правил любительського і спортивного рибальства рибалки можуть використовувати сітку «павук» для відлову живця. При цьому розмір сітки повинен бути 1х1 м з вічком сіткового полотна не більше 10 мм.

На всіх грубих правопорушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які будуть направлені до районних судів області для притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добута риба та заборонені знаряддя лову вилучено.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.