Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:58:02

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

19.09.2019   11:29Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 18 вересня до 8:00 19 вересня 2019 року.

МНС

МНС

 

Протягом минулої доби зареєстровано 14 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення, 3 дорожньо-транспортні пригоди, 9 пожеж та 1 випадок виявлення і знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій 3 особи постраждали.


Аварійні ситуації на системах життєзабезпечення – 1:

Внаслідок несприятливих погодних умов (дощ, пориви сильного вітру) вдень  18 вересня сталося пошкодження повітряних ліній електропостачання. Було відключено 8 ЛЕП 10 кВ, 66 трансформаторних підстанцій. Без електроенергії залишалися мешканці 26 населених пунктів в Чернігівському, Козелецькому, Ічнянському, Прилуцькому та Срібнянському районах.

Станом на 06 год. 19 вересня силами ПАТ «Чернігівобленерго». електропостачання відновлено повністю.


Дорожньо-транспортні пригоди – 3:

- в м. Чернігові по вулиці Ріпкинській, 4 о 12 год. 02 хв. 18 вересня водій, керуючи автомобілем "Volkswagen Transporter", здійснив наїзд на пішохода. Внаслідок пригоди пішохід отримала тілесні ушкодження та була доставлена і госпіталізована до травматологічного відділення Чернігівської центральної районної лікарні;

- в м. Чернігові на перехресті вулиць Київської та Мстиславської о 15 год. 05 хв. 18 вересня водій, керуючи автомобілем "Volvo Xc 60", здійснила наїзд на велосипедиста. Внаслідок пригоди велосипедист отримав тілесні ушкодження та був доставлений і госпіталізований до травматологічного відділення Чернігівської міської лікарні №2;

- в с. Кинашівка Борзнянського район, по вулиці Сагайдачного о 15 год. 19 хв.  18 вересня водій, керуючи автомобілем "ВАЗ 2103", здійснив наїзд на велосипедиста. Внаслідок пригоди велосипедист отримав тілесні ушкодження та був доставлений і госпіталізований до реанімаційного відділення Борзнянської центральної районної лікарні.   


Пожежі –9:

 Доповнення до інформації про пожежу торфу, яка сталася 10 вересня біля   с. Ковпита Чернігівського району: за добу ліквідовано осередки займання на площі  0,4 га (залишилось - 6,2 га). Гасіння триває.

Доповнення до інформації про пожежу торфу, яка сталася 11 вересня біля  с. Конятин Сосницького району: за добу ліквідовано осередки займання на площі 1,2 га (залишилось - 2,3 га). Гасіння триває.

Доповнення до інформації про пожежу торфу, яка сталася 16 вересня біля  с. Лебедівка Козелецького району: за добу ліквідовано осередки займання на площі  0,3 га (залишилось - 7,25 га). Гасіння триває.

 пожежі в житловому секторі – 3:

        - в м. Мена в господарстві по вул. Робочій, 103 об 11 год. 31 хв. 18 вересня сталася пожежа господарської будівлі (3х4 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено будівлю. Причина - необережне поводження з вогнем сина господарки;

- в м. Прилуки в господарстві по вул. І. Скоропадського, 31о 14 год. 25 хв.                      18 вересня сталася пожежа господарської будівлі (2х5 м, стіни та покрівля дерев'яні). Вогнем знищено будівлю, пошкоджено стіну житлового будинку (6х7 м, стіни цегляні, покрівля шиферна) на площі 45 кв.м. Причина та збитки – встановлюються;

- в с. Браниця Бобровицького району по вул. Ярослава Мудрого, 18  в 00 год. 04 хв. 19 вересня сталася пожежа неексплуатуємого житлового будинку (8х10 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено віконну раму, пошкоджено стіну на площі 2 кв.м. Причина – підпал;

пожежі на об’єкті – 1:

- в м. Чернігові по вул. Текстильників, 1Б о 07 год. 27 хв. 18 вересня сталася пожежа металевого навісу, де знаходилась стрічкова пилорама. Навіс з металоконструкцій (10х25 м, покрівля металева). Власник -  ФОП Невойт П.П. Вогнем знищено конструктивні елементи споруди на площі 250 кв.м, деревообробне обладнання та  20 куб. м пиломатеріалу. Причина та збитки – встановлюються;

пожежі на транспорті – 2:

- в м. Чернігові по вул. 77-ої Гвардійської дивізії біля будинку № 1 о 10 год. 20 хв. 18 вересня сталася пожежа автомобіля Mazda 323, 1996 року випуску. Вогнем пошкоджено навісне обладнання двигуна та окремі конструктивні елементи кузова автомобіля. Ймовірна причина - розгерметизація паливної системи;

- в смт Сосниця по вул. Зеленій о 10 год. 55 хв. сталася пожежа автомобіля  ВАЗ 2109, 1991 року випуску. Вогнем знищено навісне обладнання двигуна, облицювання салону, пошкоджено окремі конструктивні елементи кузова автомобіля. Причина - встановлюється;

пожежі сухої трави та сміття – 2:

- біля с. Ніжинське Ніжинського району о 12 год. 45 хв. 18 вересня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 0,7 га;

- біля с. Смяч Сновського району о 14 год. 30 хв. 18 вересня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 2 га.

Причини пожеж - необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збитку не нанесено.

пожежі торфу – 1:

- біля с. Поліське Козелецького району о 14 год. 18 вересня на території Деснянської ОТГ сталася пожежа торфу на площі 0,2 га. Причина - необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збиток - встановлюється. За добу ліквідовано осередки займання на площі 0,02 га (залишилось – 0,18 га). Гасіння триває.


Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 1:

Групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області  о 12 год. 10 хв. 18 вересня було знищено 1 артилерійський снаряд калібру 122 мм часів Другої світової війни, який було виявлено  17 вересня  біля с. Низківка Сновського району.


Радіаційний фон:

 На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 12 мкр/год, Семенівка –  10 мкр/год., Сновськ – 13 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  18 вересня до 20 години 19 вересня очікується мінлива хмарність, вночі без істотних опадів, вдень невеликий короткочасний дощ. Вітер західний 7-12 м/с. Температура по області вночі  3-8º, вдень 10-15º  тепла.     
По м. Чернігову очікується мінлива хмарність, вночі без істотних опадів, вдень невеликий короткочасний дощ. Вітер західний 7-12 м/с. Температура вночі 5-7º, вдень 11-13º тепла.
Попередження про небезпечне метеорологічне явище І рівня небезпечності по Чернігівській області: вночі 20 та 21 вересня місцями по області очікуються заморозки на поверхні ґрунту інтенсивністю 0-3°.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини