Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:43:36

Розрахуватися за вивіз сміття злісних боржників змусять суд і виконавчі служби

09.09.2019   15:34Агенцiя

Від 18 несплачених гривень – до мільйонних боргів. У комунальному підприємстві АТП-2528, що відповідає за прибирання та вивезення відходів, несуть чималі збитки через борги населення.

На сьогоднішній день заборгованість перед підприємством за вивезення й утилізацію сміття - близько 5 мільйонів гривень. На підприємстві кажуть: заборгованість зросла наприкінці опалювального сезону, коли монетизовані субсидії люди витратили не за призначенням. Тоді втрати у 30-30% понесли також усі ЖЕКи і теплогенеруючі установи міста.

- До добра воно не може довести, тому що тариф розраховується з оплати 100%. Якщо заплатили 90% - значить, 10% треба взяти ще невідомо де. Як наслідок, у нас теж є борги за паливо, за газ, за деякі запчастини. Усе взаємопов’язане: якщо недоотримали, то десь і недодали. Заробітну плату на АТП поки що платять вчасно, але знову ж таки: це ніби снігова куля, яка наростає і може багато що зруйнувати, - коментує ситуацію керівник цього комунального підприємства Руслан Волок.

На підприємстві сподіваються, що чернігівці все ж погасять заборгованість. Інакше платити за рахунками їх змусять суд та виконавчі органи.

- У нас вже сформований список боржників і, в принципі, ми готові подати в суд, у виконавчу службу і т. д. Але люди мають зрозуміти, що тоді будуть більші суми. Окрім самої заборгованості, їм доведеться відшкодовувати судові витрати і виконавчий збір, - наголосив керівник АТП.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини