Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:02:21

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

06.09.2019   08:54Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 5 вересня до 8:00 6 вересня 2019 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 10 небезпечних подій, а саме: 7 пожеж та 3 випадки виявлення боєприпасів часів Другої світової війни.


Пожежі – 7:

Доповнення до інформації про пожежу торфу, яка сталася 30 серпня біля с. Смяч Сновського району: за добу ліквідовано осередки займання на площі 0,9 га (залишилось - 3,9 га). Гасіння триває.

Доповнення до інформації про пожежу торфу, яка сталася 03 вересня біля  с. Браниця Бобровицького району: станом на 19 год. 05 вересня пожежу ліквідовано.

Доповнення до інформації про пожежу торфу, яка сталася 04 вересня біля с. Короп'є Козелецького району: за добу ліквідовано осередки займання на площі 0,6 га (залишилось 1 га). Гасіння триває.

пожежі в житловому секторі –1 :
- в с. Тополівка Семенівського району в господарстві по вул. Грушевського, 11б  о 01 год. 32 хв. 6 вересня сталася пожежа господарчої будівлі (3х7 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю, пошкоджено стіни на площі 6 кв.м. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

пожежі на об’єкті –1 :
- в с. Іванпуть  Семенівського райоу по вул. Молодіжній, 3 о 08 гол. 10 хв. 5 вересня  сталася пожежа складського приміщення, яке належить ТОВ "Українська льняна компанія плюс" (50х50 м, стіни цегляні перекриття залізобетонне). Внаслідок пожежі пошкоджено технологічне обладнання та  0,5 куб.м відходів сировини.  Причина пожежі - недоліки конструкції, виготовлення і монтажу виробничого обладнання. 

пожежі на транспорті –1 :
- в м. Ніжині по вул. Шевченка біля будинку №18 о 01 год. 22 хв. 6 вересня сталася пожежа автомобіля "ВАЗ - 2113". Вогнем пошкоджено салон автомобіля. Власник, причина пожежі та сума врятованого встановлюються.

пожежі сухої трави та сміття –1 :
- в м. Сновськ по вул. Вишневій біля будинку №45 о 22 год. 44 хв. 5 вересня на відкритій території сталася пожежа сміття на площі  10 кв.м. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

пожежі в лісовому масиві – 1:
-  біля с. Ягідне Чернігівського району о 16 год. 50 хв. 5 вересня на території ДП "Чернігівське лісове господарство" сталася пожежа настилу в лісі на площі 0,01 га. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

інші пожежі – 2:
- в с. Новоселівка  Чернігівського району по вул. Шевченка, 30 об 11 год. 57 хв. 5 вересня на території стрілецького полігону сталася пожежа автомобільних шин. Вогнем знищено шини на площі 50 кв.м Причина пожежі - встановлюється.
- на автодорозі Чернігів-Славутич Чернігівського району о 19 год. 37 хв. 5 вересня сталася пожежа БМП -1КШ, який належить в/ч 1815 МО України. Вогнем пошкоджено моторний відсік та обладнання зв'язку. Збитки та причина пожежі - встановлюються.  

Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 3:

- біля с. Бирине Новгород-Сіверського   району в лісовому масиві  о 14 год.  30 хв.  5 вересня  було виявлено два артилерійські снаряди калібру 76 мм часів Другої світової війни. Знищення даного вибухонебезпечного предмету планується здійснити 06 вересня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області.

- біля с. Хвилівка Ніжинського району на відкритій території  о 15 год. 20 хв. 5 вересня було виявлено артилерійський снаряд калібру 76 мм часів Другої світової війни. Знищення даного вибухонебезпечного предмету планується здійснити 06 вересня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області.

- біля с. Кикали Ічнянського району в лісовому масиві  о 15 год. 30 хв. 5 вересня  було виявлено артилерійський снаряд калібру 152 мм часів Другої світової війни. Знищення даного вибухонебезпечного предмету планується здійснити 06 вересня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 10 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 12 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.


Прогноз погоди:


За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 05 вересня до 20 години 06 вересня очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер північно-західний 3-8 м/с. Температура по області вночі 11-16º, вдень 21-26º  тепла. По м. Чернігову очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер північно-західний 3-8 м/с. Температура вночі 13-15º, вдень 24-26º тепла.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини