Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:52:14

Цього тижня у Чернігові популяризують енергозбереження

03.09.2019   08:38Агенцiя

У Чернігові з 1 по 5 вересня проходять Дні сталої енергії. Їх проводять вже вчетверте в рамках Угоди мерів, яку підписав і Чернігів. Глобальна мета таких заходів – до 2020 року скоротити викиди СО2 щонайменше на 20%.

У неділю, 1 вересня, на Алеї Героїв провели виставку енергоефективного обладнання та технологій. Всі охочі змогли ознайомитися із зразками енергозберігаючих вікон та дверей, енергогенеруючого обладнання, отримати консультації, зокрема: про використання сучасних технологій при проведенні робіт з утеплення будинків, а також придбати світлодіодні лампи.

На дитячій локації демонстрували можливості використання альтернативних джерел енергії в робототехніці, працювали майстер-класи та ігри навчального характеру. В ігровій формі дітям показували, наскільки важливим є збереження ресурсів планети.

Під час заходу відбулась зустріч мережі енергоменеджерів міських лікарень (енергоменеджер – працівник, який відповідає за економне споживання енергоресурсів в закладах, веде їх облік, пропонує і запроваджує їх економію).

- Чернігів є підписантом європейської ініціативи «Угода мерів». Це означає, що місто зобов’язується зменшити енергоспоживання, збільшити використання альтернативних джерел енергії, впровадити проекти з  термосанації. Такими заходами досягаємо 30-35% споживання енергії по конкретному об’єкту, - розповів Роман Мовчан, начальник відділу енергоефективності Управління економічного розвитку Чернігівської міської ради.

Організатором всіх заходів виступає управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради. Заходи проходить за підтримки проекту GIZ «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях», інформує прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.