Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:54:08

"Е-пенсія" - признач пенсію в "один дотик"

31.08.2019   12:22Агенцiя

Віднедавна Пенсійний фонд України запровадив нову модель звернення громадян за призначенням пенсії в «один дотик»: заявник подає необхідні документи дистанційно в електронному вигляді, а після їх розгляду має відвідати сервісний центр, аби забрати пенсійне посвідчення.

Тобто послуга «е-пенсія» передбачає лише одне відвідування органу ПФУ.

Детально про роботу нового сервісу розповів на брифінгу в Чернігівській облдержадміністрації начальник Головного управління Пенсійного фонду України в області Юрій Юрченко.

— Впровадження такої системи спрощує взаємодію громадян з Пенсійним фондом, зменшує витрати часу кожного, хто звертається за призначенням пенсії, а також забезпечує максимально комфортні умови для отримання послуг, не виходячи з дому, — зазначив Юрій Юрченко і додав, що послуга є безкоштовною. Її переваги вже оцінили 22 жителі Чернігівщини.

Щоб скористатися сервісом, потрібен доступ до інтернету, електронний цифровий підпис (до речі, можна отримати в органах Державної фіскальної служби) та сканований пакет документів. Зареєструвавшись на вебпорталі електронних послуг, слід дотримуватися інструкцій: заповнити відповідну анкету, завантажити документи, підписати заяву електронним підписом і відправити її до ПФУ. Термін розгляду — 10 днів. Зі сформованою електронною пенсійною справою можна ознайомитися в будь-якому відділенні. Оригінали всіх необхідних документів особа має пред’явити, коли забиратиме посвідчення.

Заступник начальника управління інформаційних систем та електронних реєстрів Головного управління ПФУ в області Олексій Сорокін продемонстрував алгоритм дій для користування сервісом.

Варто зазначити, що традиційний прийом громадян (коли приймаються документи в паперовому вигляді) ніхто не відміняв.

За словами Юрія Юрченка, згодом презентують мобільний додаток послуги «е-пенсія».

На вебпорталі електронних послуг ПФУ працює низка інших сервісів для пенсіонерів, застрахованих осіб та страхувальників. Наприклад, пенсіонери можуть отримувати безкоштовне СМС-повідомлення про призначення та перерахунок пенсії, а працюючі — про сплату страхових внесків роботодавцем та розмір страхового стажу особи.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини