Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:08:43

Відбулося урочисте відкриття відремонтованого пожежного депо місцевої пожежної команди

12.08.2019   08:09Агенцiя

10 серпня у с. Високе Височанської сільської об’єднаної територіальної громади Борзнянського району відбулося урочисте відкриття відремонтованого пожежного депо та передача громаді пожежного автомобіля АЦ-40(130)63Б від Управління ДСНС України у Чернігівській області.

У заході взяли участь голова Борзнянської районної ради Віктор Горбащенко, голова сільської об’єднаної територіальної громади Любов Норикова, заступник начальника Управління ДСНС України у Чернігівській області полковник служби цивільного захисту Олександр Нагуло, начальник Борзнянського районного сектору У ДСНС в області підполковник служби цивільного захисту Олег Горбащенко, а також почесні гості та громадськість.

"На сьогодні, до штату протипожежного підрозділу Височанської сільської об’єднаної територіальної громади увійшли 12 вогнеборців. Вони пройшли курс навчання за 140-годинною спеціальною програмою на базі навчального пункту У ДСНС України у Чернігівській області за участі польських колег, здали заліки з теоретичної та практичної підготовки й отримують посвідчення встановленого зразка. Навчання проводилося за Ініціативи "Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах України", що здійснюються Асоціацією добровільних пожежних команд Республіки Польща разом з партнерами в рамках Програми "U-LEAD з Європою", - зазначив в своєму виступі під час урочистостей заступник начальника Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області полковник служби цивільного захисту Олександр Нагуло.

В ході урочистостей особовий склад місцевої пожежної команди отримав від керівництва УДСНС України у Чернігівській області сертифікат і ключі на пожежно-рятувальний автомобіль, посвідчення про проходження спеціальної підготовки, бойові рукавиці від польських колег. Символічний ключ відкриття відремонтованого пожежного депо вручила Любов Норикова.

Після урочистого перерізання стрічки з відкриття депо, настоятель місцевої Свято-Успенської Церкви ієрей Степан освятив приміщення місцевої пожежної команди та благословив особовий склад підрозділу.

Гості ж заходу мали змогу оглянути приміщення підрозділу, ознайомитися з технікою та озброєнням рятувальників, а вихованці місцевого навчального закладу подарували гостям свята запальний національний танок, інформує УДСНС України у Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.