Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:02:57

Понад 17 тисячам сімей Чернігівщини повернули залишки субсидій на газ

10.08.2019   09:44Агенцiя

На виконання вимог Постанови КМУ №595, в липні 2019 року «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ» провів повторний перерахунок залишків державних дотацій на оплату природного газу. Кошти у сумі 24,4 млн було повернено на рахунки 17,2 тис отримувачів субсидій.

19 липня поточного року набули чинності зміни в Порядок розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидій, затверджений Постановою КМУ №534  від 23.08.2016 р. На підставі цього компанія «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ» повернула на особові рахунки субсидентів 24,4 млн грн., невикористаних впродовж опалювального сезону 2018-2019 р.р. Повторний перерахунок відбувся по 17174 домогосподарствам Чернігівського області.

«Не зважаючи на те, що держава поки що не повернула відповідні суми на рахунок компанії, ми вже відреагували на вимоги нової Постанови КМУ і провели повторний перерахунок, - повідомив директор «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТу» Іван Луста. - Зазначена сума не є монетизованою. І споживачі не зможуть отримати ці кошти готівкою. В автоматичному режимі вони списуватимуться з особового рахунку клієнтів і підуть на оплату майбутніх платежів за газ».
Залишкові кошти по зекономленим субсидіям споживачі зможуть побачити в квитанціях за липень. Крім того, платіжний документ міститиме відповідне роз’яснення нововведень. А користувачі особистого кабінету на сайті 104.ua найближчим часом зможуть ознайомитись з оновленим балансом свого рахунку.

В компанії зазначають, що процедура повторного перерахунку призведе до зменшення дебіторської заборгованості і допоможе зняти соціальну напругу, яка виникла внаслідок неврегульованості законодавства. Однак по 8496 клієнтам дотепер залишається невизначеним період отримання субсидій. З лютого 2019 року постачальник газу був позбавлений доступу до будь-яких даних по отримувачам субсидій, тому для уточнення інформації по цим споживачам «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ» відправив відповідний запит на управління соцзахисту.

Станом на травень у 18,8 тис клієнтів ТОВ «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ» залишалися невикористаними 39,7 млн грн державних компенсацій на оплату газу, нарахованих до 1 лютого 2019 року. З огляду на діючі норми Постанови № 534, компанія, як постачальник газу зі спецобов`язками, перерахувала субсидійні залишки до державної казни.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.