Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:11:50

Семінар-нарада з керівництвом НГВУ "Чернігівнафтогаз" ПАТ "Укрнафта"

06.08.2019   10:50Агенцiя

Фахівці Управління Держпраці у Чернігівській області провели семінар-нараду з питань охорони праці та промислової безпеки для керівного складу нафтогазовидобувного управління «Чернігівнафтогаз» ПАТ «Укрнафта» у місті Прилуки.

Учасники розглянули вимоги чинного законодавства до організації безпечного виконання газонебезпечних робіт на об’єктах нафтогазовидобувної промисловості, у тому числі, у замкненому просторі, безпечного виконання вогневих робіт на вибухопожежонебезпечних та вибухонебезпечних об’єктах. Особлива увага при цьому була приділена питанню обов’язків осіб, відповідальних за підготовку робочого місця і за проведення робіт, а також оформленню нарядів-допусків, проведення цільових інструктажів, дотриманню вимог зберігання, випробування і експлуатації засобів індивідуального захисту.

Посадовці Управління підкреслили, що відповідальність за розробку і реалізацію заходів безпеки при проведенні вогневих робіт на об’єктах покладається на керівників цих об’єктів або на уповноважених ними осіб.

Також представникам НГВУ «Чернігівнафтогаз» ПАТ «Укрнафта» надали роз’яснення стосовно технічної послідовності, періодичності виконання робіт та основних заходів безпеки при обслуговуванні і ремонті газового обладнання і газопроводів на підприємстві. Нагадали і про основні вимоги до працівників, які допускаються до експлуатації та обслуговуванні газовикористовуючого обладнання.

Крім того, учасники семінару-наради опрацювали питання безпечної експлуатації електроустановок до та вище 1000 В і електрообладнання у вибухонебезпечних зонах. Було розглянуто порядок оформлення і видачі відповідного наряду-допуску, підготовку робочого місця, нагляд під час виконання робіт, організацію перерв тощо.

Окремо був обговорений порядок проведення попереднього та періодичних медичних оглядів працівників, зайнятих у шкідливих та небезпечних умовах праці, оформлення відповідної документації, визначення категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичному) медичному огляду, складання Акту визначення цієї категорій працівників, інформує Управління Держпраці у Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини