Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 04:05:29

В області у січні-червні середня зарплата перевищувала мінімальну майже вдвічі

02.08.2019   09:22Агенцiя

Про це повідомили у Департаменті соціального захисту населення Чернігівської ОДА.

Середньомісячна заробітна плата на Чернігівщині у першому півріччі цього року становила близько 7,9 тисячі гривень (на 18,7% більше проти аналогічного періоду 2018-го).

За видами економічної діяльності середня зарплата працівників у червні 2019 року порівняно з червнем минулого зросла на 16,9% (в Україні – на 18,0%) і становила 8578 гривень (в Україні – 10783 гривні). При цьому найбільші темпи зростання відбулись у таких видах економічної діяльності: надання інших видів послуг - на 37,9%, діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування - на 30,3%, фінансова та страхова діяльність - на 26,7%; будівництво - на 25,2%, промисловість - на 24,6%, тимчасове розміщування й організація харчування - на 23,3%, інформація та телекомунікації — на 21,2%.

Номінальні розміри середньої заробітної плати у червні 2019 року становили: у працівників державного управління й оборони, обов’язкового соціального страхування - 12180 гривень, фінансової та страхової діяльності - 10906 гривень, освіти - 9254 гривні. Найнижчою середня зарплата була у мистецтві, спорті, розвагах та відпочинку - 6004 гривні.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.