Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:19:15

У Чернігові тиск на боржників за житлово-комунальні послуги будуть посилювати

31.07.2019   10:47Агенцiя

Стимулювання боржників до розрахунку за житлово-комунальні послуги – це не боротьба з цими людьми, а дії в інтересах усіх чернігівців, які сумлінно сплачують за послуги. На цьому в черговий раз наголосив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко в ході розширеної наради в мерії 30 липня.

- Зараз у загальному підрахунку по системі ЖКГ Чернігова – до 25 мільйонів неплатежів. Це величезні кошти. За них потрібно боротися, цю проблему потрібно людям доносити. Вона наша спільна, а не моя чи ЖКГ. Якщо частина людей не платять, то і вся модель не працює. Тоді надаються не всі послуги, частина працівників не одержують зарплати, підприємства ЖКГ не в змозі розрахуватися вчасно за електроенергію, пальне тощо. І це серйозна насправді проблема, адже тариф визначався з розрахунку на 100% платежів, - нагадав він.

 Міський голова вважає, що проблему заборгованості потрібно вирішувати одразу кількома шляхами. І в тому числі – звертатися до державної влади:

- На рівні держави потрібно розв’язувати цю проблему також. Якщо держава так довела до ручки людей, що вони насправді не можуть заплатити – значить, якісь компенсаторні механізми потрібні, треба піднімати це питання, - сказав він.

Разом з тим, Владислав Атрошенко вважає, що роботу з боржниками і стягнення заборгованості на місцевому рівні треба активізувати.

- Нам у місті треба напрацювати такий внутрішній регламент, що коли є заборгованість і 3-5 місяців вона не рухається – одразу подавати до суду. Щоб не відпускати цю проблему і не накопичувати борги роками, коли сума буде такою, що людина дійсно не зможе її сплатити. Треба вчасно стимулювати до того щоби розрахуватися. І це робиться не на шкоду тим людям, а в ім’я решти чернігівців, які платять і резонно запитують: «А чого ми повинні страждать? Чого ми повинні бути винуватими?» От як відповісти на ці їх запитання? – зауважив міський голова.

Одним із конструктивних шляхів виходу з ситуації при накопиченні боргу є укладення між комунальним підприємством і абонентом договору про реструктуризацію боргу. Таких договорів у Чернігові укладається все більше. Міський голова доручив керівникам ЖЕКів активно працювати і в цьому напрямку. Але, знову ж таки, треба чітко відслідковувати: якщо людина підписала цей договір тільки щоби затягнути час, а на ділі все одно не платить – треба подавати до суду.

У середньому по комунальних підприємствах Чернігова, які надають послуги у сфері житлово-комунального господарства, заборгованість споживачів складає до двох місячних обсягів нарахувань за виконувану ними роботу.

- Я начальникам ЖЕКів хочу сказати: ви – керівники господарюючих суб’єктів. Робота з «дебіторкою» – ваш прямий обов’язок. У тому числі, ви повинні зустрічатися з людьми і просити їх про те, щоб вони сприяли загальному розрахунку. Без цього підприємства не зможуть працювати. І ця робота повинна проводитися активніше, - наголосив Атрошенко.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.