Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:16:53

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

31.07.2019   10:23Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 30 липня до 8:00 31 липня 2019 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 11 небезпечних подій, а саме: 1 випадок загибелі на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 9 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.


Загибель на водних об’єктах
– 1:

В р. Десна в межах міського пляжу "Золотий берег" м. Чернігова о 17 год. 50 хв. 30 липня працівниками Чернігівської обласної рятувально-водолазної служби виявлено та піднято на поверхню тіло місцевого жителя, 1993 року народження. Обставини та причина смерті встановлюються.


Дорожньо-транспортні пригоди – 1:

В м. Прилуки по вул. Коптєва біля будинку №72 о 09 год. 50  хв. 30 липня водій автомобіля «ЗАЗ 110 "Таврія"» здійснив наїзд на пішохода, який переходив дорогу у невстановленому для цього місці. Внаслідок пригоди пішохід отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований до Прилуцької центральної районної лікарні.

 
Пожежі – 9:

пожежі в житловому секторі – 4:

- в с. Носелівка Борзнянського району в господарстві по вул. Л. Українки, 37 о 14 год. 36 хв. 30 липня сталася пожежа господарчої будівлі (4х8 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Також, в наслідок пожежі вогнем знищено будівлю у сусідньому господарстві по вул. Л. Українки, 35: знищено покрівлю та перекриття господарчої будівлі на площі 5 кв.м (4х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Причина пожежі - необережне поводження з вогнем невстановленої особи;

- в с. Ягідне Чернігівського району в господарстві по вул. Дружби, 6  о 17 год. 24 хв. 30 липня сталася пожежа гаражу (3х5 м, стіни та покрівля шиферні). Вогнем знищено будівлю, мопед "Delta" та майно. Причина пожежі - коротке замикання електромережі;

- в м. Чернігові в господарстві по вул. Чайковського, 12 о 13 год. 27 хв. 30 липня сталася пожежа в підвальному приміщенні житлового будинку (12х12 м, стіни цегляні, покрівля з металочерепиці). Вогнем знищено облицювання стін на площі 2 кв.м, пошкоджено на площі 8 кв.м. Причина пожежі - коротке замикання електромережі;

- в с. Нові Боровичі Сновського району в господарстві по вул. Л.Українки, 28 о 13 год. 54 хв. 30 липня сталася пожежа господарчої будівлі (6х18 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено будівлю. Причина пожежі та збитки встановлюються;

пожежі на об’єкті – 1:

- в м. Чернігові по проспекту Миру, 194, корп. 4 о 22 год. 55 хв. 30 липня сталася пожежа в продуктовому магазині (5х7 м, стіни цегляні, покрівля залізобетонна) ринкового комплексу "Шанхай". Вогнем пошкоджено облицювання стін, підлога та майно. Причина пожежі - коротке замикання електромережі. Власник та збитки встановлюються;

пожежі сухої трави та сміття – 3:

- в м. Корюківка по вул. Ринковій на відкритій території о 14 год. 35 хв.  30 липня сталася пожежа сухої трави на площі 0,1 га;

- біля с. Зруб Ніжинського району на відкритій території о 19 год. 20 хв. 30 липня сталася пожежа сухої трави на площі 3,5 га;

- біля с. Лемеші Козелецького району на відкритій території о 22 год. 42 хв. 30 липня сталася пожежа сміття на площі 0,1 га.

Причина пожеж - необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збитку не завдано.

пожежі в лісовому масиві – 1:

- біля с. Богдалівка Корюківського району на території Рейментарівського лісництва ДП "Холминське лісове господарство" о 14 год. 13 хв. 30 липня сталася пожежа лісових культур на площі 4 га. Причина пожеж - необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збитки встановлюються.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  9-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 9 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 30 липня до 20 години 31 липня очікується мінлива хмарність, вночі короткочасний дощ, місцями гроза, вдень без істотних опадів. Вітер північний 5-10 м/с. Температура по області вночі 12-17º тепла, вдень 19-24º тепла.
По Чернігову температура вночі 15-17º тепла, вдень 21-23º тепла.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.